Izola


Izola je malo primorsko mesto koje se nalazi na oko 110km od Ljubljane i možda nekih 10km od Kopera.

Najlepša stvar kod Slovenačke obale je to što ćete sva mesta moći da obiđete i uživate u njima za jedan dan!


Preporučite prijateljima - Izola informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


U Izolu možete ući iz dva pravca (Koper ili Piran) moj savet je da uđete iz pravca Kopera a da izađete u pravcu Pirana jer kada krenete uzbrdo da se penjete ima prelep vidikovac (a puna linija) - naravno to važi samo za one koji žele da fotografišu...

U gradu ima dosta parking prostora, svi se naravno plaćaju i oko 3-4eur je 3-4 sata parkinga što je sasvim dovoljno da obiđete celo mesto.Izola je mali grad, sa možda nekih 10.000 stanovnika odokativno, najvažnija stvar u ovom mestu je luka u kojoj se nalazi jako veliki broj sportskih jedrilica i ozbiljan poligon za reparaciju jedrilica i jahti.Kada prođete kroz luku, dolazite do mirnog i jako lepog gradića.

Uz samu obalu je smešteno veliki broj restorana - ako planirate ručak na slovenačkom primorju, Izola je pravo mesto za to! Izbor je veliki a iz svakog restorana izlaze prelepi mirisi hrane.Što se tiče znamenitosti, nismo uspeli da nađemo ništa posebno... Možda sat u parku i lepu arhitekturu... i opet da pomenem odlične restorane...Prošetajte se u svakom slučaju uskim uličicama između starih zgrada i kuća, ali ne nadajte se spektaklu...Ono što bih izdvojio u Izoli, a što nigde drugde nismo videli su klupe za ležanje i sunčanje zbog kojih mi je Izola ostala u prelepom sećanju!Obzirom da ovde stalno duvaju vetrovi, ukoliko ste ljubitelj kitesurfing-a ovde ćete se ludo provesti, a ukoliko želite samo da odmorite mozak to možete učiniti na keju gledajući ih kako to maestralno rade.


Tagovi: turistički vodič Izola prolećna putovanja 2017, Izola leto 2017, Izola letovanje 2017, Izola apartmani Izola smestaj

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Izola

Izola smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaPretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


14.02.2017.
10 kućica na drvetu koje će Vas oduševiti
Svi smo kao deca maštali o kućici na drvetu, sada to nije samo dečiji san već java koja će Vam pružiti nezaboravan odmor. Predstavljamo Vam 10 kućica na drvetu koje će Vas prosto oduševiti a možda i inspirisati da napravite sopstvenu oazu u Vašem dvorištu. Uživajte!
10-kucica-na-drvetu-koje-ce-vas-oduseviti
13.02.2017.
Prelepa skrivena mesta za koje niste znali
Ma koliko voleli da putujete i upoznajete kulture i običaje drugih zemalja ovek će postojati neka skrivena destinacija koju bi ste želeli da posetite. Iako je Evropa mali kontinet i da je više manje sve uslovno na dohvat ruku postoje i dalje skrivene destinacije koje su uprkos svojoj lepoti ostale van dodira masovnog turizma. Danas Vas vodimo da skrivenih destinacija Evrope.
prelepa-skrivena-mesta-za-koje-niste-znali
12.02.2017.
Najlepše selo na svetu!
Prizor kao iz Grimovih bajki koji osvaja svojim šarmom i lepotom, iako za mnoge nepoznato malo selo Githorn u Holandiji osvaja turiste na prvi pogled. Jednostavno lepota koju je teško opisati i koju bar jednom u životu treba doživeti.
najlepse-selo-na-svetu

Domaći turizam


15.02.2017.
Lepota kojoj se divim - Dacovića Konaci Zlatibor
Ako bi uratko morali da opišemo Konake Dacovića to bi izgledalo ovako: Putniče namerniče pravi raj te na Zlatiboru čeka. Konaci Dacović to i zaista jesu, smešteni u mirnom delu Zlatibora daleko od gužve, ova divna oaza pružiće Vam zaista sve uslove za idealan i pravi odmor.
lepota-kojoj-se-divim-dacovica-konaci-zlatibor
04.02.2017.
Vrelo bune i Derviška tekija
Verovatno većina Vas nikada nije čula za Blagaj, zar ne! Baš zbog toga smo odlučili da Vam ukratko predstavimo ovu skrivenu oazu koja sa punim pravom zavređuje Vašu pažnju. Gledajući fotografije iskreno verujemo da će te prvom prilikom poželeti da posetite ovo skriveno mesto.
vrelo-bune-i-derviska-tekija
27.01.2017.
Herceg Etno selo Međugorje
Mesto gde je vreme stalo, mosto koje odmara i dušu i telo, mesto za koje se malo zna, mesto koje će te zavoleti i rado mu se vraćati... Herceg Etno selo Međugorje
herceg-etno-selo-medjugorje

Life style


26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije
03.10.2016.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo