Izola


Izola je malo primorsko mesto koje se nalazi na oko 110km od Ljubljane i možda nekih 10km od Kopera.

Najlepša stvar kod Slovenačke obale je to što ćete sva mesta moći da obiđete i uživate u njima za jedan dan!


Preporučite prijateljima - Izola informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


U Izolu možete ući iz dva pravca (Koper ili Piran) moj savet je da uđete iz pravca Kopera a da izađete u pravcu Pirana jer kada krenete uzbrdo da se penjete ima prelep vidikovac (a puna linija) - naravno to važi samo za one koji žele da fotografišu...

U gradu ima dosta parking prostora, svi se naravno plaćaju i oko 3-4eur je 3-4 sata parkinga što je sasvim dovoljno da obiđete celo mesto.Izola je mali grad, sa možda nekih 10.000 stanovnika odokativno, najvažnija stvar u ovom mestu je luka u kojoj se nalazi jako veliki broj sportskih jedrilica i ozbiljan poligon za reparaciju jedrilica i jahti.Kada prođete kroz luku, dolazite do mirnog i jako lepog gradića.

Uz samu obalu je smešteno veliki broj restorana - ako planirate ručak na slovenačkom primorju, Izola je pravo mesto za to! Izbor je veliki a iz svakog restorana izlaze prelepi mirisi hrane.Što se tiče znamenitosti, nismo uspeli da nađemo ništa posebno... Možda sat u parku i lepu arhitekturu... i opet da pomenem odlične restorane...Prošetajte se u svakom slučaju uskim uličicama između starih zgrada i kuća, ali ne nadajte se spektaklu...Ono što bih izdvojio u Izoli, a što nigde drugde nismo videli su klupe za ležanje i sunčanje zbog kojih mi je Izola ostala u prelepom sećanju!Obzirom da ovde stalno duvaju vetrovi, ukoliko ste ljubitelj kitesurfing-a ovde ćete se ludo provesti, a ukoliko želite samo da odmorite mozak to možete učiniti na keju gledajući ih kako to maestralno rade.


Tagovi: turistički vodič Izola prolećna putovanja 2017, Izola leto 2017, Izola letovanje 2017, Izola apartmani Izola smestaj

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Izola

Izračunajte udaljenost od vas do IzoleIzola smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaPretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


25.05.2017.
Sardinija - ostrvo gde lepota nema granice
Sardinija ili dragulj Mediterana je prelepo ostrvo smešteno na jugu Italije u Sredozemnom moru. Sa bogatom istorijom, šarmantnim ambijentom i prelepim plažama jedna je od najpopularnijih destinacija za pravi odmor na Mediteranu. Prepuna mističnih priča i legendi Sardinija veoma lako osvaja srce i dušu posetilaca koji joj se uvek sa osmehom vraćaju.
sardinija-ostrvo-gde-lepota-nema-granice
24.05.2017.
Vikend putovanja - jezero Balaton Mađarska
Bilo, da ste za mir i tišinu ili za program prepun destinacija za posetu ili drugih aktivnosti, Jezero Balaton je mesto koje će zadovoljiti svaku vašu želju ili zahtev. Glatka voda i sveže vino, pesak i surfovanje, pecanje i zabava, prskanje i kupanje na obali i jedrenje, koncerti i klubovi, žurke i vožnja pedalinama, odbojka na plaži i vožnja biciklom, elegantni dvorci i pospana sela, prelepi pejzaži i kristalno čist vazduh, Balaton vam sve to pruža!
vikend-putovanja-jezero-balaton-madjarska
18.05.2017.
Zemlje za opušten, srećan i nasmejan život
Svi bi smo želeli da imamo srećan i bezbrižan život, neke zemlje to dozvoljavaju neke ne. Iako možemo reći da se zemlje sa ovih prostora kotiraju u nekoj nazovi zlatnoj sredini (doduše nigde tog zlata na videlu)postoje zemlje koje su stetlosnim godina ispred nas.
zemlje-za-opusten-srecan-i-nasmejan-zivot

Domaći turizam


28.05.2017.
Golijski konaci - Ljubav na prvi pogled!
Bilo da ste ljubitelj prirode ili jednostavno volite da uživate na čistom planinskom vazduhu daleko od buke i stresa sigurni su da će Vam se dopasti divan ambijent Golijskih konaka. Planinske kolibe, prijatna atmosfera, odičan smeštaj i prelepa priroda su dovoljan razlog da posetite ovu malu oazu smeštenu na jednoj od najlepših srpskih planina.
golijski-konaci-ljubav-na-prvi-pogled
27.05.2017.
Ivanjički Konaci
Malo je mesta za koje možemo reći da zaista prijaju i duši i telu, jedno takvo mesto je upravo oaza smeštena nadomak Ivanjice. Oaza koja predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, za maksimalnu udobnost i prijatan boravak gostiju. Dobrodošli u Ivanjičke konake!
ivanjicki-konaci
23.05.2017.
Najbolja kupališta Srbije
Sezona kupanja se bliži, shodno tome, odlučili smo da Vas odvedemo do najatraktivnijih kupališta u Srbiji. Uživajte verujemo da će te pronaći nešto što še Vam probuditi inspiraciju tokom toplih letnjih dana.
najbolja-kupalista-srbije

Life style


27.04.2017.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo
26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije