Izola


Izola je malo primorsko mesto koje se nalazi na oko 110km od Ljubljane i možda nekih 10km od Kopera.

Najlepša stvar kod Slovenačke obale je to što ćete sva mesta moći da obiđete i uživate u njima za jedan dan!


Preporučite prijateljima - Izola informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


U Izolu možete ući iz dva pravca (Koper ili Piran) moj savet je da uđete iz pravca Kopera a da izađete u pravcu Pirana jer kada krenete uzbrdo da se penjete ima prelep vidikovac (a puna linija) - naravno to važi samo za one koji žele da fotografišu...

U gradu ima dosta parking prostora, svi se naravno plaćaju i oko 3-4eur je 3-4 sata parkinga što je sasvim dovoljno da obiđete celo mesto.Izola je mali grad, sa možda nekih 10.000 stanovnika odokativno, najvažnija stvar u ovom mestu je luka u kojoj se nalazi jako veliki broj sportskih jedrilica i ozbiljan poligon za reparaciju jedrilica i jahti.Kada prođete kroz luku, dolazite do mirnog i jako lepog gradića.

Uz samu obalu je smešteno veliki broj restorana - ako planirate ručak na slovenačkom primorju, Izola je pravo mesto za to! Izbor je veliki a iz svakog restorana izlaze prelepi mirisi hrane.Što se tiče znamenitosti, nismo uspeli da nađemo ništa posebno... Možda sat u parku i lepu arhitekturu... i opet da pomenem odlične restorane...Prošetajte se u svakom slučaju uskim uličicama između starih zgrada i kuća, ali ne nadajte se spektaklu...Ono što bih izdvojio u Izoli, a što nigde drugde nismo videli su klupe za ležanje i sunčanje zbog kojih mi je Izola ostala u prelepom sećanju!Obzirom da ovde stalno duvaju vetrovi, ukoliko ste ljubitelj kitesurfing-a ovde ćete se ludo provesti, a ukoliko želite samo da odmorite mozak to možete učiniti na keju gledajući ih kako to maestralno rade.


Tagovi: turistički vodič Izola prolećna putovanja 2017, Izola leto 2017, Izola letovanje 2017, Izola apartmani Izola smestaj

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Izola

Izola smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaPretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


16.01.2017.
20 inspirativnih mesta koje bi trebalo videti
Bilo da ste ljubitelj putovanja ili ne verujemo da na Zemlji postoje brojna mesta koja nas svakako ne mogu ostaviti ravnodušnim. Ovom prilikom predstavljamo Vam 20 inspirativnih mesta za koja verujemo da će privući Vašu pažnju.
20-inspirativnih-mesta-koje-bi-trebalo-videti
12.01.2017.
Magična Kneževina Andora
Predstavljamo Vam magičnu kneževinu Andoru, prelepu zemlju prepoznatlju p svojoj čarobnoj prirodi, zimskim turističkim centrima i odličnim mogućnostima za šoping.
magicna-knezevina-andora
11.01.2017.
12 najlepših mostova u Evropi!...
Iako je glavna svrha mostova da se što lakše stigne od tačke A do tačke B, oni takođe predstavljaju neverovatna arhitektonska dostignuća, kao i verodostojne istorijske dokaze koji opstaju vekovima.
12-najlepsih-mostova-u-evropi

Domaći turizam


18.12.2016.
Boškova Voda - Domaćinstvo Dabović
Boškova Voda mesto gde stres i nervoza nestaje, svi problemi prestaju i paravi odmor i dobro zdrave počinju. Dobrodošli na Zlatibor i malu oazu Domaćinstva Dabović.
boskova-voda-domacinstvo-dabovic
11.12.2016.
Savršeno mesto za vikend odmor - Matića Avlija
Vikend je dan za oddmor i opuštanje a najbolji način da ga izkoristite je odmor u prirodi. Shodno tome odlučili smo da Vas upoznamo da etno kompleksom Matića Avlija.
savrseno-mesto-za-vikend-odmor-matica-avlija
11.12.2016.
Planinska kućaTara
Za nekog sve, za svakog po nešto! Ono što je ipak evidentno je da Tara nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Pored prelepe prirode i čistog vazduha, na Tari će te pronaći zaista mnogo toga, mi smo odlučili da Vas odvedemo do skrivenog kutka koji se naziva Vila Planinska kuća.
planinska-kucatara

Life style


26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije
03.10.2016.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo