Promo
Promo
Promo


Makarska


Makarsko primorje ili Makarska rivijera je mikroregija u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prostire se na 53 kilometra priobalja u smeru severozapad - jugoistok, od Brela na severu do Gradca na jugu. Primorje leži u podnožju planine Biokovo, zbog čega je široko najviše 3 kilometra. Pokriveno je gustom borovom šumom, koja je u mnogo navrata stradala u požaru, posljednji put 2008. godine.


Preporučite prijateljima - Makarska informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Makarska

Makarsko primorje se nalazi na područjima opština Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora i Gradac, a središte primorja je grad Makarska. Prema popisu iz 2001. godine, Makarsko primorje brojalo je 26.673 stanovnika.

Makarsko primorje ima sva obiležja mediteranske klime: topla i sušna leta i blage zime s velikim brojem kišnih dana. Godišnje ovo područje ima preko 2.700 sunčanih sati, što pogoduje razvitku turizma, koji je dominantna privredna grana. U zimskim mesecima bura donosi niske temperature i zna naneti veće materijalne štete, posebno na severu Makarskog primorja. Sneg je jako redak. Godišnji prosek temperature mora viši je od 20 °C, a leti se kreće između 23 i 27 °C.

Makarska rivijera je jedna od najtoplijih delova Hrvatske.

Glavna delatnost stanovništva je turizam, zatim trgovina, poljoprivreda, ribarstvo i maslinarstvo. Turizam je procvat doživeo 1960-ih i 1970-ih godina, kada je Makarska rivijera postala brand u svetskim turističkim krugovima. Primorje ima veliki broj ležaja u hotelskom i privatnom smeštaju.

Što se tiče udaljenosti Makarske od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 845 km i potrebno je oko 8 sati vožnje
  • Udaljenost do Novog Sada je oko 833 km i potrebno je oko 8 sati i 21 min vožnje
  • Udaljenost do Niša je oko 637 km i potrebno je oko 9 sati 49 min vožnje
Brojni hoteli i restorani smešteni su uz samu obalu Makarske i iz njihovih apartmana i soba pruža se predivan pogled na more.

U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Makarsku sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: turistički vodič Makarska prolećna putovanja 2017, Makarska leto 2017, Makarska letovanje 2017, Makarska apartmani Makarska smestaj Makarska hoteli, turisticke informacije Makarska, sta videti u Makarskoj, sta obici u Makarskoj, Makarska smestaj, Makarska apartmani, apartmani Makarska, vile Makarska, odmor u Makarskoj, Makarska, leto Makarska, leto 2017 makarska, letovanje 2017 Makarska, letovanje 2017 Hrvatska

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Makarska

Izračunajte udaljenost od vas doMakarska smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaApartmani vila Iva Makarska apartmani na moru Apartmani vila Iva Makarska apartmani na moru

Makarska je hrvatsko turističko središte, koje se nalazi u samom srcu Dalmacije. Makarska ima bogatu kulturno-povijesnu baštinu, poznata je po svojim...

Apartmani Matej Makarska apartmani na moru Apartmani Matej Makarska apartmani na moru

Apartmani Matej smešteni su 300 metara od centra Makarske. More i plaža nalaze se na 500 metara od apartmana. U neposrednoj blizini nalazi se trgovina. Za...

Apartmani Milunović Makarska apartmani na moru Apartmani Milunović Makarska apartmani na moru

Ukoliko želite provesti Vaš odmor u miru, uživajući u dugoj tradiciji gostoljubivosti, apartmani porodice Milunović pravo su mesto za Vas. Apartmani su...

Apartmani Luka Makarska apartmani na moru Apartmani Luka Makarska apartmani na moru

Apartmani Luka pozivaju Vas da provedete nezaboravan odmor u Živogošću, biseru Makarske Rivijere. Smešteni u borovoj šumi nadomak mora odakle se pruža...

Odmor u Etno selu Kokorići Odmor u Etno selu Kokorići

Kokorići su smješteni u dolini jugozapadno od Vrgorca, u podnožju brda Rilić na nadmorskoj visini od svega 85 metara. Od gradskog središta Vrgorca, selo...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


22.06.2017.
5 mesta u Crnoj Gori na kojim ćete se zaista odmoriti
Verovali ili ne u Crnoj Gori je moguće provesti savršen odmor daleko od gužvi uz savršenu uslugu i čiste plaže. Pogledajte neka od mesta u kojima ćete se zaista odmoriti.
5-mesta-u-crnoj-gori-na-kojim-cete-se-zaista-odmoriti
20.06.2017.
10 najboljih plaža na Skiatosu
Skiatos je jedno od najlepših Grčkih ostrva i svakako ostrvo sa najlepšim plažama, da bi smo Vas uverili u to predstavljamo Vam 10 najlepših plaža na Skiatosu. Uživajte!
predivne-plaze-skiatosa
19.06.2017.
Najlepše plaže Bugarske
Bugarska je zemlja koja se može pohvaliti sa prelepim peščanim plažama koje će zadovoljite i najprobirljivije posetioce, počev od ljubitelja kafića i dnevnih žurki na plažama, pa sve do onih koji vole mir, opuštenost i relaksaciju. Ukratko predstavljamo Vam listu od 10 najlepših plaža Bugarske. Uživajte!
najlepse-plaze-bugarske

Domaći turizam


21.06.2017.
7 najlepših mesta u Srbiji za odmor sa porodicom i decom
Odmor sa porodicom i decom može da bude vrlo naporan. Da bi cela porodica uživala na odmoru potrebno je dobro odabrati mesto, isplanirati put i aktivnosti tokom odmora. Nadamo se da će naši predlozi biti korisni.
7-mesta-za-najlepsi-odmor-sa-porodicom-i-decom
14.06.2017.
Najlepše plaže Bokokotorskog zaliva
Boka Kotorska očarava svojom lepotom sa pravom nosi epitet jednog od najlepših zaliva na svetu i kao takva čuva brojne tajne... Mi će mo Vam otkriti samo jednu, za ostalo se morate potruditi sami. Otkrivamo Vam najlepše plaže Boke. Uživajte!
najlepse-plaze-bokokotorskog-zaliva
13.06.2017.
Osam najlepših plaža na Dunavu koje morate posetiti
Iako ne izlazi na more, zahvaljujući bogatstvu reka i jezera Srbija se može pohvaliti brojnim uređenim plažama i kupališta. Ovom prilikom predstavljamo Vam najlepše plaže na Dunavu koje mogu predstavljati idealan izbor za opuštanje tokom letnjih meseci. Uživajte.
8-najlepsih-plaza-na-dunavu-koje-morate-posetiti

Life style


27.04.2017.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo
26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije