Promo
Promo
Promo


Opatija i Rijeka


Smeštena podno planine i parka prirode Učka, Opatija (u prošlosti poznata i pod imenom Sankt Jakobi ili Abbazia) pruža izvrstan odabir za odmor leti i zimi... Rijeka je centar Primorsko-goranske županije s 305.000 stanovnika, regije koju čini nesvakidašnji spoj mora i planina... Rijeka i Opatija smestaj


Preporučite prijateljima - Opatija i Rijeka informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Dobrodošli u Opatiju - biser Jadrana!

Smeštena podno planine i parka prirode Učka, Opatija (u prošlosti poznata i pod imenom Sankt Jakobi ili Abbazia) pruža izvrstan odabir za odmor leti i zimi. Predivna priroda, klima, parkovi, hoteli & stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već duže od 160 godine privlače turiste iz Evrope I Sveta. Opatija je vodeće turističko mesto u republici Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savetovanja. Festivalima, koncertima, izložbama, wellness ponudom te raznim kulturnim i sportskim događanjima Opatija je privlačna tokom  cele godine!Rijeka - grad koji ostaje u sećanju!

Rijeka - Grad i luka u Riječkom zalivu na severnoj obali Kvarnerskog zaliva. Rijeka se razvila u najveću luku, važan evropsko tranzitni lučki centar, najrazvijeniji turistički centar, kao I  veliki trgovački, poslovni, pomorski i železnički centar. Razvijene su industrije brodogradnje, naftne rafinerije, proizvodnje dizelskih motora, brodske opreme i dizalica, papira.

Rijeka je centar Primorsko-goranske županije s 305.000 stanovnika, regije koju čini nesvakidašnji spoj mora i planina koje se proteže od planine Učke pre­ko goranskih brda do Velebita. Sa zapadne strane Rijeci nalazi se Opatijska rivijera, najstarija i najelitnija hrvatska turistička regija, s druge strane smjestila se Crikveničko-vinodolska rivijera.

Turizam se razvija od sredine 19. Veka.  Danas je posebno razvijen poslovni i kongresni turizam, a značajan je i verski turizam. Rijeka nema razvijen odmorišni turizam, ali turistička ponuda uključuje kvalitetan smeštaj, kulturno-zabavne programe, te bogatu gastro ponudu. Gosti na odmoru u okolnim mestima tu nalaze zabavu i kulturne zanimljivosti.Što se tiče udaljenosti Rijeke od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 550 km i potrebno je oko 5 sati vožnje
  • Udaljenost do Sarajevo je oko 560 km i potrebno je oko 6 sati i 12 min vožnje
  • Udaljenost do Zagreb je oko 160 km i potrebno je oko 1 sat i 47 min vožnje
Brojni hoteli i restorani smešteni su uz samu obalu Rijeke i iz njihovih apartmana i soba pruža se predivan pogled na more.

U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Rijeke sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: turistički vodič Opatija i Rijeka prolećna putovanja 2017, Opatija i Rijeka leto 2017, Opatija i Rijeka letovanje 2017, Opatija i Rijeka apartmani Opatija i Rijeka smestaj Smeštaj Opatija, smeštaj Rijeka, privatni smeštaj Opatija, privatni smeštajRijeka, turističke informacije Opatija, turističke informacije Rijeka, šta videti u Opatiji, šta videti u Rijeci, šta obići u Opatiji, šta obići u Rijeci, Opatija smeštaj, Rijeka smeštaj, Opatija apartmani, Rijeka apartmani, apartmani Opatija, apartmani Rijeka, vile Opatija, vile Rijeka, hoteli Opatija, hoteli Rijeka, odmor u Opatiji, odmor u Rijeci, opatija letovanje 2017

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Opatija i Rijeka

Izračunajte udaljenost od vas doOpatija i Rijeka smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaLetovanje Opatija Hravatska apartmani Kinkela Letovanje Opatija Hravatska apartmani Kinkela

Apartmani Kinkela nalaze se u mirnom i zelenom predelu Opatije. Prekrasna panorama s pogledom na more. Smešteni smo na pogodnoj poziciji za odlazak na razne...

Ponuda za letovanje Opatija Vila More Ponuda za letovanje Opatija Vila More

Vila More se nalazi u Tuliševici-Janjetići, 300 m iznad Jadranskog mora! Uživaćete u predivnom pogledu na Kvarnerski zaliv, ostrva Cres-Lošinj i Krk, grad...

Vila Palme Opatija luksuzno letovanje u Hrvatskoj Vila Palme Opatija luksuzno letovanje u Hrvatskoj

Vila Palme se nalazi u mirnom delu Opatije te Vam garantovano pruža luksuzan i komforan odmor kakav trebate! Svaki apartman u vilama Palme Vam pruža...

Nives apartman privatni smeštaj Opatija letovanje Nives apartman privatni smeštaj Opatija letovanje

Ovim putem želimo vam pružiti informacije o našem apartmanu i o Kvarnersko-Liburnijskoj obali na kojoj se nalazi naš lepi Lovran. Nadamo se da ćete...

Hrvatska Opatija apartmani Doroti ponuda za letovanje Hrvatska Opatija apartmani Doroti ponuda za letovanje

Naša je KUĆA smeštena u romantičnom starom ribarskom gradiću IKI 5 km udaljenom od Opatije i 1,5 km od Lovrana. Smeštena je 150 m od Jadranskog mora....

Vila Dujmić apartmani Opatija Hrvatska Vila Dujmić apartmani Opatija Hrvatska

Mesto Ičići nalazi se na poznatoj Opatijskoj Rivijeri - idealno je mesto za odmor. Velika plaža je pogodna za decu i odrasle. Villa Dujmić se nalazi u...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


22.06.2017.
5 mesta u Crnoj Gori na kojim ćete se zaista odmoriti
Verovali ili ne u Crnoj Gori je moguće provesti savršen odmor daleko od gužvi uz savršenu uslugu i čiste plaže. Pogledajte neka od mesta u kojima ćete se zaista odmoriti.
5-mesta-u-crnoj-gori-na-kojim-cete-se-zaista-odmoriti
20.06.2017.
10 najboljih plaža na Skiatosu
Skiatos je jedno od najlepših Grčkih ostrva i svakako ostrvo sa najlepšim plažama, da bi smo Vas uverili u to predstavljamo Vam 10 najlepših plaža na Skiatosu. Uživajte!
predivne-plaze-skiatosa
19.06.2017.
Najlepše plaže Bugarske
Bugarska je zemlja koja se može pohvaliti sa prelepim peščanim plažama koje će zadovoljite i najprobirljivije posetioce, počev od ljubitelja kafića i dnevnih žurki na plažama, pa sve do onih koji vole mir, opuštenost i relaksaciju. Ukratko predstavljamo Vam listu od 10 najlepših plaža Bugarske. Uživajte!
najlepse-plaze-bugarske

Domaći turizam


21.06.2017.
7 najlepših mesta u Srbiji za odmor sa porodicom i decom
Odmor sa porodicom i decom može da bude vrlo naporan. Da bi cela porodica uživala na odmoru potrebno je dobro odabrati mesto, isplanirati put i aktivnosti tokom odmora. Nadamo se da će naši predlozi biti korisni.
7-mesta-za-najlepsi-odmor-sa-porodicom-i-decom
14.06.2017.
Najlepše plaže Bokokotorskog zaliva
Boka Kotorska očarava svojom lepotom sa pravom nosi epitet jednog od najlepših zaliva na svetu i kao takva čuva brojne tajne... Mi će mo Vam otkriti samo jednu, za ostalo se morate potruditi sami. Otkrivamo Vam najlepše plaže Boke. Uživajte!
najlepse-plaze-bokokotorskog-zaliva
13.06.2017.
Osam najlepših plaža na Dunavu koje morate posetiti
Iako ne izlazi na more, zahvaljujući bogatstvu reka i jezera Srbija se može pohvaliti brojnim uređenim plažama i kupališta. Ovom prilikom predstavljamo Vam najlepše plaže na Dunavu koje mogu predstavljati idealan izbor za opuštanje tokom letnjih meseci. Uživajte.
8-najlepsih-plaza-na-dunavu-koje-morate-posetiti

Life style


27.04.2017.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo
26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije