Plitvice


Plitvice se nalaze u kontinentalnom delu Hrvatske na području između Male Kapele i Plješivice u Lici, a prva pomisao na njih veže se uz prekrasne vodene slapove i mnoštvo jezera. Nacionalni park Plitvička jezera je prekrasno mesto gde možete uživati u prekrasnoj prirodi, slapovima, biljnom i životinjskom svetu, udisati svježi vazduh...


Preporučite prijateljima - Plitvice informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Plitvice

Plitvice se nalaze u kontinentalnom delu Hrvatske na području između Male Kapele i Plješivice u Lici, a prva pomisao na njih veže se uz prekrasne vodene slapove i mnoštvo jezera. Zbog svojih izuzetnih prirodnih lepota uvrštene su na UNESCO listu svetske prirodne baštine.

Da bi se obišao samo uži dio parka potrebno je i nekoliko dana zbog čega se nude različite rute obilaska zavisno o Vašem vremenu. Vremenske prilike uvek doprinose  izgledu jezera, nudeći iznova drugačiji prizor. Neko će reći da je najlepše u proleće kad se ovdje zbilja može osetiti buđenje prirode i cvetanje raznih cvetova, dok  zimi kada zalede jezerca čini neponovljivi čudesan prizor. Najatraktivniji dio parka proteže se 8 km, preko raznih uređenih stazica i mostova kojima se posetioci  mogu naći u srcu jezera.

Nacionalni park Plitvička jezera čine Gornja i Donja jezera. Gornja jezera su: Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Burgeti i Kozjak. Donja jezera su: Milanovac, Gavanovac, Kaluderovac i Novaković Brod.

Najveći slap u Nacionalnom parku Plitvička jezera, ali i u Hrvatskoj je Veliki slap, koji pada s 78 metara visoke litice. Nacionalni park Plitvička jezera je prekrasno mesto gde možete uživati u prekrasnoj prirodi, slapovima, biljnom i životinjskom svetu, udisati svež vazduh...

Što se tiče udaljenosti Plitvica od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 537 km i potrebno je oko 5 sati vožnje
  • Udaljenost do Sarajeva je oko 304 km i potrebno je oko 4 sata i 49 min vožnje
  • Udaljenost do Zagreba je oko 147 km i potrebno je oko 2 sata vožnje
U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Plitvice sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: turistički vodič Plitvice prolećna putovanja 2017, Plitvice leto 2017, Plitvice letovanje 2017, Plitvice apartmani Plitvice smestaj smestaj Plitvice, privatni smestaj Plitvice, turisticke informacije Plitvice, sta videti na Plitvicama, sta obici u Plitvicama, Plitvice smestaj, Plitvice apartmani, apartmani Plitvice, vile Plitvice, odmor u Plitvicama

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Plitvice

Plitvice smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaEtno selo Korana odmor u Hrvatskoj Etno selo Korana odmor u Hrvatskoj

Etno selo Korana je smješteno u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a može poslužiti kao prikaz uzdizanja Hrvatske iz užasa rata jer je obnovom, uz...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


14.02.2017.
10 kućica na drvetu koje će Vas oduševiti
Svi smo kao deca maštali o kućici na drvetu, sada to nije samo dečiji san već java koja će Vam pružiti nezaboravan odmor. Predstavljamo Vam 10 kućica na drvetu koje će Vas prosto oduševiti a možda i inspirisati da napravite sopstvenu oazu u Vašem dvorištu. Uživajte!
10-kucica-na-drvetu-koje-ce-vas-oduseviti
13.02.2017.
Prelepa skrivena mesta za koje niste znali
Ma koliko voleli da putujete i upoznajete kulture i običaje drugih zemalja ovek će postojati neka skrivena destinacija koju bi ste želeli da posetite. Iako je Evropa mali kontinet i da je više manje sve uslovno na dohvat ruku postoje i dalje skrivene destinacije koje su uprkos svojoj lepoti ostale van dodira masovnog turizma. Danas Vas vodimo da skrivenih destinacija Evrope.
prelepa-skrivena-mesta-za-koje-niste-znali
12.02.2017.
Najlepše selo na svetu!
Prizor kao iz Grimovih bajki koji osvaja svojim šarmom i lepotom, iako za mnoge nepoznato malo selo Githorn u Holandiji osvaja turiste na prvi pogled. Jednostavno lepota koju je teško opisati i koju bar jednom u životu treba doživeti.
najlepse-selo-na-svetu

Domaći turizam


15.02.2017.
Lepota kojoj se divim - Dacovića Konaci Zlatibor
Ako bi uratko morali da opišemo Konake Dacovića to bi izgledalo ovako: Putniče namerniče pravi raj te na Zlatiboru čeka. Konaci Dacović to i zaista jesu, smešteni u mirnom delu Zlatibora daleko od gužve, ova divna oaza pružiće Vam zaista sve uslove za idealan i pravi odmor.
lepota-kojoj-se-divim-dacovica-konaci-zlatibor
04.02.2017.
Vrelo bune i Derviška tekija
Verovatno većina Vas nikada nije čula za Blagaj, zar ne! Baš zbog toga smo odlučili da Vam ukratko predstavimo ovu skrivenu oazu koja sa punim pravom zavređuje Vašu pažnju. Gledajući fotografije iskreno verujemo da će te prvom prilikom poželeti da posetite ovo skriveno mesto.
vrelo-bune-i-derviska-tekija
27.01.2017.
Herceg Etno selo Međugorje
Mesto gde je vreme stalo, mosto koje odmara i dušu i telo, mesto za koje se malo zna, mesto koje će te zavoleti i rado mu se vraćati... Herceg Etno selo Međugorje
herceg-etno-selo-medjugorje

Life style


26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije
03.10.2016.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo