Promo
Promo
Promo


Plitvice


Plitvice se nalaze u kontinentalnom delu Hrvatske na području između Male Kapele i Plješivice u Lici, a prva pomisao na njih veže se uz prekrasne vodene slapove i mnoštvo jezera. Nacionalni park Plitvička jezera je prekrasno mesto gde možete uživati u prekrasnoj prirodi, slapovima, biljnom i životinjskom svetu, udisati svježi vazduh...


Preporučite prijateljima - Plitvice informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Plitvice

Plitvice se nalaze u kontinentalnom delu Hrvatske na području između Male Kapele i Plješivice u Lici, a prva pomisao na njih veže se uz prekrasne vodene slapove i mnoštvo jezera. Zbog svojih izuzetnih prirodnih lepota uvrštene su na UNESCO listu svetske prirodne baštine.

Da bi se obišao samo uži dio parka potrebno je i nekoliko dana zbog čega se nude različite rute obilaska zavisno o Vašem vremenu. Vremenske prilike uvek doprinose  izgledu jezera, nudeći iznova drugačiji prizor. Neko će reći da je najlepše u proleće kad se ovdje zbilja može osetiti buđenje prirode i cvetanje raznih cvetova, dok  zimi kada zalede jezerca čini neponovljivi čudesan prizor. Najatraktivniji dio parka proteže se 8 km, preko raznih uređenih stazica i mostova kojima se posetioci  mogu naći u srcu jezera.

Nacionalni park Plitvička jezera čine Gornja i Donja jezera. Gornja jezera su: Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Burgeti i Kozjak. Donja jezera su: Milanovac, Gavanovac, Kaluderovac i Novaković Brod.

Najveći slap u Nacionalnom parku Plitvička jezera, ali i u Hrvatskoj je Veliki slap, koji pada s 78 metara visoke litice. Nacionalni park Plitvička jezera je prekrasno mesto gde možete uživati u prekrasnoj prirodi, slapovima, biljnom i životinjskom svetu, udisati svež vazduh...

Što se tiče udaljenosti Plitvica od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 537 km i potrebno je oko 5 sati vožnje
  • Udaljenost do Sarajeva je oko 304 km i potrebno je oko 4 sata i 49 min vožnje
  • Udaljenost do Zagreba je oko 147 km i potrebno je oko 2 sata vožnje
U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Plitvice sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: turistički vodič Plitvice prolećna putovanja 2017, Plitvice leto 2017, Plitvice letovanje 2017, Plitvice apartmani Plitvice smestaj smestaj Plitvice, privatni smestaj Plitvice, turisticke informacije Plitvice, sta videti na Plitvicama, sta obici u Plitvicama, Plitvice smestaj, Plitvice apartmani, apartmani Plitvice, vile Plitvice, odmor u Plitvicama

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Plitvice

Izračunajte udaljenost od vas doPlitvice smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaEtno selo Korana odmor u Hrvatskoj Etno selo Korana odmor u Hrvatskoj

Etno selo Korana je smješteno u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a može poslužiti kao prikaz uzdizanja Hrvatske iz užasa rata jer je obnovom, uz...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


24.07.2017.
9 evropskih metropola koje su najlepše tokom leta
Ako još niste odlučili gde ćete na odmor, a niste ljubitelj sunčanja i zabave na plaži, evo nekoliko predloga metropola koje su najlepše tokom leta.
9-evropskih-metropola-koje-su-najlepse-tokom-leta
21.07.2017.
Najlepše destinacije Portugala
Portugal, zemlja vina, prelepe prirode, magičnih plaža, fado muzike i zanimljive arhitekture. Zemlja u koju će te lako zaljubiti i koja će Vas za tren šarmirati. A koje su to najleše destinacije ove divne Evropske država saznaćete ukoliko ostanete sa nama!
najlepse-destinacije-portugala
07.07.2017.
Najlepše plaže Lefkade
Ukoliko planirate da ovog leta posetite Lefkadu, svakako nećete pogrešiti, a da bi Vas i uverili u to predstavljamo Vam 15 najlepših plaža ovog idiličnog Grčkog ostrva. Uživajte u zaista prelepom ambijentu!
najlepse-plaze-lefkade

Domaći turizam


23.07.2017.
Blaga Srbije - Najlepši vodopadi zemlje
Iako zaista prelepi, prvenstveno zbog teže pristupačnosti Većina vodopada u srbije je i dalje nepoznanica većini ljubitelja prirode. Osim ako niste planinar ili avanturista teško će te pronaći ova skrivena blaga do kojih zaista vredi doći. Da bi smo Vam zagolicali meštu prirpremili smo Vam kratku listu na kojoj se prema nama nalaze najlepši vodopadi Srbije. Uživajte!
blaga-srbije-najlepsi-vodopadi-zemlje
21.06.2017.
7 najlepših mesta u Srbiji za odmor sa porodicom i decom
Odmor sa porodicom i decom može da bude vrlo naporan. Da bi cela porodica uživala na odmoru potrebno je dobro odabrati mesto, isplanirati put i aktivnosti tokom odmora. Nadamo se da će naši predlozi biti korisni.
7-mesta-za-najlepsi-odmor-sa-porodicom-i-decom
14.06.2017.
Najlepše plaže Bokokotorskog zaliva
Boka Kotorska očarava svojom lepotom sa pravom nosi epitet jednog od najlepših zaliva na svetu i kao takva čuva brojne tajne... Mi će mo Vam otkriti samo jednu, za ostalo se morate potruditi sami. Otkrivamo Vam najlepše plaže Boke. Uživajte!
najlepse-plaze-bokokotorskog-zaliva

Life style


27.04.2017.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo
26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije