Plitvice


Plitvice se nalaze u kontinentalnom delu Hrvatske na području između Male Kapele i Plješivice u Lici, a prva pomisao na njih veže se uz prekrasne vodene slapove i mnoštvo jezera. Nacionalni park Plitvička jezera je prekrasno mesto gde možete uživati u prekrasnoj prirodi, slapovima, biljnom i životinjskom svetu, udisati svježi vazduh...


Preporučite prijateljima - Plitvice informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Plitvice

Plitvice se nalaze u kontinentalnom delu Hrvatske na području između Male Kapele i Plješivice u Lici, a prva pomisao na njih veže se uz prekrasne vodene slapove i mnoštvo jezera. Zbog svojih izuzetnih prirodnih lepota uvrštene su na UNESCO listu svetske prirodne baštine.

Da bi se obišao samo uži dio parka potrebno je i nekoliko dana zbog čega se nude različite rute obilaska zavisno o Vašem vremenu. Vremenske prilike uvek doprinose  izgledu jezera, nudeći iznova drugačiji prizor. Neko će reći da je najlepše u proleće kad se ovdje zbilja može osetiti buđenje prirode i cvetanje raznih cvetova, dok  zimi kada zalede jezerca čini neponovljivi čudesan prizor. Najatraktivniji dio parka proteže se 8 km, preko raznih uređenih stazica i mostova kojima se posetioci  mogu naći u srcu jezera.

Nacionalni park Plitvička jezera čine Gornja i Donja jezera. Gornja jezera su: Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Burgeti i Kozjak. Donja jezera su: Milanovac, Gavanovac, Kaluderovac i Novaković Brod.

Najveći slap u Nacionalnom parku Plitvička jezera, ali i u Hrvatskoj je Veliki slap, koji pada s 78 metara visoke litice. Nacionalni park Plitvička jezera je prekrasno mesto gde možete uživati u prekrasnoj prirodi, slapovima, biljnom i životinjskom svetu, udisati svež vazduh...

Što se tiče udaljenosti Plitvica od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 537 km i potrebno je oko 5 sati vožnje
  • Udaljenost do Sarajeva je oko 304 km i potrebno je oko 4 sata i 49 min vožnje
  • Udaljenost do Zagreba je oko 147 km i potrebno je oko 2 sata vožnje
U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Plitvice sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: turistički vodič Plitvice prolećna putovanja 2017, Plitvice leto 2017, Plitvice letovanje 2017, Plitvice apartmani Plitvice smestaj smestaj Plitvice, privatni smestaj Plitvice, turisticke informacije Plitvice, sta videti na Plitvicama, sta obici u Plitvicama, Plitvice smestaj, Plitvice apartmani, apartmani Plitvice, vile Plitvice, odmor u Plitvicama

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Plitvice

Plitvice smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaEtno selo Korana odmor u Hrvatskoj Etno selo Korana odmor u Hrvatskoj

Etno selo Korana je smješteno u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a može poslužiti kao prikaz uzdizanja Hrvatske iz užasa rata jer je obnovom, uz...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


12.01.2017.
Magična Kneževina Andora
Predstavljamo Vam magičnu kneževinu Andoru, prelepu zemlju prepoznatlju p svojoj čarobnoj prirodi, zimskim turističkim centrima i odličnim mogućnostima za šoping.
magicna-knezevina-andora
11.01.2017.
12 najlepših mostova u Evropi!...
Iako je glavna svrha mostova da se što lakše stigne od tačke A do tačke B, oni takođe predstavljaju neverovatna arhitektonska dostignuća, kao i verodostojne istorijske dokaze koji opstaju vekovima.
12-najlepsih-mostova-u-evropi
10.01.2017.
Prve znaminitosti UNESCA
Pošto je danas dan posvećen UNESCU, mi smo odlučili da Vas upoznamo sa prvim znamenitostima koje su se našle na listi svedske kulturne baštine.
prve-znaminitosti-unesca

Domaći turizam


18.12.2016.
Boškova Voda - Domaćinstvo Dabović
Boškova Voda mesto gde stres i nervoza nestaje, svi problemi prestaju i paravi odmor i dobro zdrave počinju. Dobrodošli na Zlatibor i malu oazu Domaćinstva Dabović.
boskova-voda-domacinstvo-dabovic
11.12.2016.
Savršeno mesto za vikend odmor - Matića Avlija
Vikend je dan za oddmor i opuštanje a najbolji način da ga izkoristite je odmor u prirodi. Shodno tome odlučili smo da Vas upoznamo da etno kompleksom Matića Avlija.
savrseno-mesto-za-vikend-odmor-matica-avlija
11.12.2016.
Planinska kućaTara
Za nekog sve, za svakog po nešto! Ono što je ipak evidentno je da Tara nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Pored prelepe prirode i čistog vazduha, na Tari će te pronaći zaista mnogo toga, mi smo odlučili da Vas odvedemo do skrivenog kutka koji se naziva Vila Planinska kuća.
planinska-kucatara

Life style


26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije
03.10.2016.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo