Promo
Promo
Promo


Rovinj


Rovinj je jedno od najrazvijenijih turističkih mesta u Hrvatskoj, s bogatom turističkom ponudom uklopljenom u slikoviti ambijent staroga grada, prelepih ostrva I plaža. Rovinj je zasigurno Istarski grad koji nikako ne smete zaobići. Sam grad je veoma romantično mesto okruženo predivnim renesansnim i baroknim spomenicima, baštinama i crkvama.


Preporučite prijateljima - Rovinj informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Rovinj

Rovinj je jedno od najrazvijenijih turističkih mesta u Hrvatskoj, s bogatom turističkom ponudom uklopljenom u slikoviti ambijent staroga grada, prelepih ostrva I plaža.

Rovinj je zasigurno Istarski grad koji nikako ne smete zaobići. Sam grad je veoma romantično mesto okruženo predivnim renesansnim i baroknim spomenicima, baštinama i crkvama. Grad je 49 km udaljen od Pule te nudi razne kulturne događaje kao Međunarodni Pop letnji festival, International Art Exhibition, i još mnoga druga događanja. U Rovinju se nalazi i Centar za istražvanje mora.

Ispred obale mnogobrojna su ostrva kao Figarola, Sveta Katarina, Banjole, te Crveno ostrvo koje je  ujedno i istorijsko nalazište i kulturno obeležje nekadašnjih kultura.

Na rovinjskoj rivijeri postoje brojni hoteli, turistička naselja, kampovi, marina, kao i različite vrste ugostiteljskih objekata.  U turističkoj ponudi Rovinja značajno mesto imaju sport i rekreacija. Od sportskih kapaciteta izdvajamo brojne terene za fudbal, košarku, odbojku, otvorene I zatvorene bazene, kuglanu, trim staze… Od ostalih sportova na vodi bogata je ponuda raznih ekstremnih sportova kao što su  jedrenje, veslanje, surfing, skijanje na vodi i još mnogo toga.

Što se tiče udaljenosti Rovinja od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 640 km i potrebno je oko 6 sati vožnje
  • Udaljenost do Sarajeva je oko 649 km i potrebno je oko 7 sati i 17 min vožnje
  • Udaljenost do Zagreba je oko 251 km i potrebno je oko 2 sata i 20 min vožnje
Brojni hoteli i restorani smešteni su uz samu obalu Rovinja i iz njihovih apartmana i soba pruža se predivan pogled na more.

U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Rovinj sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: turistički vodič Rovinj prolećna putovanja 2017, Rovinj leto 2017, Rovinj letovanje 2017, Rovinj apartmani Rovinj smestaj Smestaj Rovinj, privatni smestaj Rovinj, turisticke informacije Rovinj, sta videti u Rovinju, sta obici u Rovinju, Rovinj smestaj, Rovinj apartmani, apartmani Rovinj, vile Rovinj, odmor u Rovinju, Rovinj letovanje 2017

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Rovinj

Izračunajte udaljenost od vas doRovinj smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaVila Cissa Rovinj Hrvatska romantično letovanje iz snova Vila Cissa Rovinj Hrvatska romantično letovanje iz snova

U samom središtu istoriskog Staroga grada u Rovinju nalazi se Villa Cissa. Njeni apartmani nedavno su temeljno uređeni da zadovolje standarde visoke ponude...

Letovanje Istra vila Melita Rovinj Letovanje Istra vila Melita Rovinj

Ako ste se odlučili za odmor u Rovinju ili Istri istražite mogućnosti koje vam se nude. Imate priliku letovati u jednom od najljepših mesta na jadranskom...

Istra letovanje iz snova hotel Istra Hrvatska Istra letovanje iz snova hotel Istra Hrvatska

Hotel Istra smešten je na jednom od najlepših ostrva rovinjskog arhipelaga, na ostrvu Sv. Andrija udaljenom svega desetak minuta vožnje brodom od grada...

Letovanje Istra hotel Park Rovinj Hrvatska Letovanje Istra hotel Park Rovinj Hrvatska

Hotel Park je smešten uz samu obalu iznad marine sa očaravajućim pogledom na stari grad Rovinj i ostrvo Sv. Katarinu. Spajajući lokaciju u neposrednoj...

Hotel Valdaliso Rovinj ponuda za letovanje Hrvatska Hotel Valdaliso Rovinj ponuda za letovanje Hrvatska

Letnji hotel i depandansa Valdaliso smešteni su na prekrasnom zelenom poluostrvu s pogledom na stari grad Rovinj, od kojeg ga deli nekoliko minuta ugodne...

Letovanje Hrvatska hotel Katarina Rovinj Istra Letovanje Hrvatska hotel Katarina Rovinj Istra

Hotel Katarina smešten je na prekrasnom ostrvu nasuprot istorijske jezgre grada Rovinja. Ostrvo koji deli ime sa hotelom, drugi je po veličini u rovinjskom...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


22.06.2017.
5 mesta u Crnoj Gori na kojim ćete se zaista odmoriti
Verovali ili ne u Crnoj Gori je moguće provesti savršen odmor daleko od gužvi uz savršenu uslugu i čiste plaže. Pogledajte neka od mesta u kojima ćete se zaista odmoriti.
5-mesta-u-crnoj-gori-na-kojim-cete-se-zaista-odmoriti
20.06.2017.
10 najboljih plaža na Skiatosu
Skiatos je jedno od najlepših Grčkih ostrva i svakako ostrvo sa najlepšim plažama, da bi smo Vas uverili u to predstavljamo Vam 10 najlepših plaža na Skiatosu. Uživajte!
predivne-plaze-skiatosa
19.06.2017.
Najlepše plaže Bugarske
Bugarska je zemlja koja se može pohvaliti sa prelepim peščanim plažama koje će zadovoljite i najprobirljivije posetioce, počev od ljubitelja kafića i dnevnih žurki na plažama, pa sve do onih koji vole mir, opuštenost i relaksaciju. Ukratko predstavljamo Vam listu od 10 najlepših plaža Bugarske. Uživajte!
najlepse-plaze-bugarske

Domaći turizam


21.06.2017.
7 najlepših mesta u Srbiji za odmor sa porodicom i decom
Odmor sa porodicom i decom može da bude vrlo naporan. Da bi cela porodica uživala na odmoru potrebno je dobro odabrati mesto, isplanirati put i aktivnosti tokom odmora. Nadamo se da će naši predlozi biti korisni.
7-mesta-za-najlepsi-odmor-sa-porodicom-i-decom
14.06.2017.
Najlepše plaže Bokokotorskog zaliva
Boka Kotorska očarava svojom lepotom sa pravom nosi epitet jednog od najlepših zaliva na svetu i kao takva čuva brojne tajne... Mi će mo Vam otkriti samo jednu, za ostalo se morate potruditi sami. Otkrivamo Vam najlepše plaže Boke. Uživajte!
najlepse-plaze-bokokotorskog-zaliva
13.06.2017.
Osam najlepših plaža na Dunavu koje morate posetiti
Iako ne izlazi na more, zahvaljujući bogatstvu reka i jezera Srbija se može pohvaliti brojnim uređenim plažama i kupališta. Ovom prilikom predstavljamo Vam najlepše plaže na Dunavu koje mogu predstavljati idealan izbor za opuštanje tokom letnjih meseci. Uživajte.
8-najlepsih-plaza-na-dunavu-koje-morate-posetiti

Life style


27.04.2017.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo
26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije