Promo
Promo
Promo


Subotica


Subotica je grad različite kulture i arhitekture. Predstavlja kulturno-privredni, univerzitetski i administrativni centar severne Bačke. Sa svojih 100.000 stanovnika najveći je grad regiona. Zahvaljujući geografskom položaju, neposrednoj blizini jezera Palić i Mađarske granice, grad ima značajan potencijal za razvoj turizma. Kroz istoriju grad je često menjao gospodare, a samim tim i ime pa je u pisanim spisima ostalo zabeleženo preko 200 promena naziva grada.


Preporučite prijateljima - Subotica informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli
Subotica je grad sa 100000 stanovnika i nalazi se na severu Republike Srbije, nedaleko od granice sa Mađarskom. Predstavlja najznačajniji admistrativni, industrijski, privredni kulturni centar severne Bačke. Posle Novog Sada, Subotica je drugi po veličini grad u Vojvodini. Ovo područje ima odlike kontinentalne klime koju čine oštre zime i topla leta.Grad se prvi put pominje u spisima 1391 godine, a zbog svoje lokacije kroz vekove često je bio meta dve sukobljene sile Ugarske i Turske. Često su se menjali gospodari grada , a ime , od prvog naziva – Zabatka – grad je menjao više od 200 puta. Najčešće je bio prepoznatljiv po imenima Szent-Maria, Maria-Theresiopolis, Maria Theresiastadt, Szabadka i Subotica. Krajem IX i početkom XX veka grada je doživeo industrijski i kulturni procvat.


 • 1896 godine izgrađena je električna centrala
 • 1923 počela je sa radom industrija električnih motora “Sever”
 • Prva srednja škola, preteča danasnje gimnazije otvorena je 1767 godine
 • Muzička škola 1868
 • 1845 Palić je postao lečilište
 • Prva štamparija osnovana je 1844
 • 1919 otvoren je prvi stalni bioskop
Danas Subotica predstavlja moderan grad. Spomenici kulture kao što su Narodno pozorište, Gradska kuća, Sinagoga, Rajhlova palata, fontane, verski spomenici, brojne kulturne manifesacije (Međunarodni sajam preduzetništva, medjunarodni filmski festival “Palić”, Letnje pozorišne večeri, Berbanski dani), hoteli, barovi, klubovi, kao i neposredna blizina Palića doprineli su da Subotica postane značajna turistička destinacija u ovom delu Srbije. Udaljenost od većih gradova:
 • Beograd – 171 km
 • Novi Sad – 95 km
 • Somor  - 58 km
 • Palićko jezero - 3km
Detaljnije informacije o smeštaju u Subotici i okolini možete pronaći na stranicama našeg sajta

Tagovi: turistički vodič Subotica prolećna putovanja 2017, Subotica leto 2017, Subotica letovanje 2017, Subotica apartmani Subotica smestaj hoteli u Subotici, apartmani u subotici, vileu subotici, privatan smeštaju subotici, cene smeštajau subotici, manifestacijeu subotici, Palić, festivaliu subotici, turističke informacije o Subotici

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Subotica

Izračunajte udaljenost od vas do SuboticeSubotica smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaSalaš Katai - Ljubav na prvi pogled! Salaš Katai - Ljubav na prvi pogled!

Uživanje u prelepom ambijentu za sve uzraste od 7 do 77. Pozivamo Vas da posetite Salaš Katai u mestu mali Iđoš blizini Subotice i uverite se u magičan...

Vikend u Hotelu Galleria Subotica Vikend u Hotelu Galleria Subotica

Priuštite sebi užitak zadovoljstva, relaksacije, odmora i zabave. Dođite u Hotel Galleriju, provedite vikend i pronađite sve na jednom...

Vinarija Brindža Vinarija Brindža

Smeštena na porodičnom imanju u blizini Bačke Topole, iako mlada, vinarija Brindza će vam ponuditi izrazito kvalitetna vina i komforan smeštaj.

Vinarija Vinum Vinarija Vinum

Vinarija Vinum smeštena je u mestu Feketić. Pored podruma raspolažemo i sa prostorom za degustaciju vina kapaciteta 42 osobe. Vinarija je otvorena od 8 –...

Daleko od stresa - relax odmor u Vili Majur Daleko od stresa - relax odmor u Vili Majur

Prevedite trunutke opuštanja i relaksacije u prelepom ambijentu vile Majur. Vila se nalazi na izlasku iz Subotice ka Mađarskoj granici i raspolaže sa 12...

Osetite prirodne lepote sela, posetite salaš Katai Osetite prirodne lepote sela, posetite salaš Katai

Salaši Vojvodine - Salaš Katai je idealno konačište i za one koji bi voleli upoznati vojvođanske predele, gradove i sela, jer Mali Iđoš kao i Salaš...

Etno kuća Đeram Etno kuća Đeram

Kada vas put donese do Kikinde, produžite još desetak kilometara ka severu, do Mokrina. To selo nije kao svako drugo—ni blizu, a baš zbog svojih...

Odmor za celu porodicu etno selo Kraljica voća Odmor za celu porodicu etno selo Kraljica voća

Na rubu Panonske nizije samo 30 km od mađarske granice i 170 km od Beograda nalazi se prelepo ETNO selo kraljevskog imena. Smeštena nedaleko od Sente na...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


24.07.2017.
9 evropskih metropola koje su najlepše tokom leta
Ako još niste odlučili gde ćete na odmor, a niste ljubitelj sunčanja i zabave na plaži, evo nekoliko predloga metropola koje su najlepše tokom leta.
9-evropskih-metropola-koje-su-najlepse-tokom-leta
21.07.2017.
Najlepše destinacije Portugala
Portugal, zemlja vina, prelepe prirode, magičnih plaža, fado muzike i zanimljive arhitekture. Zemlja u koju će te lako zaljubiti i koja će Vas za tren šarmirati. A koje su to najleše destinacije ove divne Evropske država saznaćete ukoliko ostanete sa nama!
najlepse-destinacije-portugala
07.07.2017.
Najlepše plaže Lefkade
Ukoliko planirate da ovog leta posetite Lefkadu, svakako nećete pogrešiti, a da bi Vas i uverili u to predstavljamo Vam 15 najlepših plaža ovog idiličnog Grčkog ostrva. Uživajte u zaista prelepom ambijentu!
najlepse-plaze-lefkade

Domaći turizam


23.07.2017.
Blaga Srbije - Najlepši vodopadi zemlje
Iako zaista prelepi, prvenstveno zbog teže pristupačnosti Većina vodopada u srbije je i dalje nepoznanica većini ljubitelja prirode. Osim ako niste planinar ili avanturista teško će te pronaći ova skrivena blaga do kojih zaista vredi doći. Da bi smo Vam zagolicali meštu prirpremili smo Vam kratku listu na kojoj se prema nama nalaze najlepši vodopadi Srbije. Uživajte!
blaga-srbije-najlepsi-vodopadi-zemlje
21.06.2017.
7 najlepših mesta u Srbiji za odmor sa porodicom i decom
Odmor sa porodicom i decom može da bude vrlo naporan. Da bi cela porodica uživala na odmoru potrebno je dobro odabrati mesto, isplanirati put i aktivnosti tokom odmora. Nadamo se da će naši predlozi biti korisni.
7-mesta-za-najlepsi-odmor-sa-porodicom-i-decom
14.06.2017.
Najlepše plaže Bokokotorskog zaliva
Boka Kotorska očarava svojom lepotom sa pravom nosi epitet jednog od najlepših zaliva na svetu i kao takva čuva brojne tajne... Mi će mo Vam otkriti samo jednu, za ostalo se morate potruditi sami. Otkrivamo Vam najlepše plaže Boke. Uživajte!
najlepse-plaze-bokokotorskog-zaliva

Life style


27.04.2017.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo
26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije