Promo
Promo
Promo


Užice


Užice je danas moderan grad, kulturni privredni i industrijski centar jugozapadne Srbije. Zahvaljujući svom geografskom položaju i blizini Zlatibora, Tare, Mokre gore i Zlatara, Užice predstavlja jednu od najrazvijenijih turističkih regija u Srbiji.


Preporučite prijateljima - Užice informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli
Na obali reke Djetinje, okružen prelepim planina, nalazi se grad Užice. Užice je centar Zlatiborskog okruga i sa svojih 60000 stanovnika najveći je grad jugozapadne Srbije. Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 411 m.

Prvi snanovnici Užica I okoline bili su Iliri, dolaskom Rimljana ovi prostori pripojeni su provinciji Dalmacija. U doba Nemanjića ovaj kraj su naseljavale poznate velikaške porodice: Rastislalića, Vojinovića I Altomanića. Istorija kaže da je Nikolu Altomanića srušio sam knez Lazar uz pomoć bosanskog kralja Tvrdka 1373 godine. Tokom XVI veka, za vreme turske vladavine Užice dožiljava procvat , Evlija Čelebija piše o Užicu kao gradu sa 15000 Stanovnika.

Užice je od turaka oslobođeno tokom prvog srpskog ustanka 1805 godine.
Tokom XIX I XX veka grad počinje ubrzano da se razvija.
  • 1939 godine osnovane su prva škola i gimnazija
  • 1841 godine počinju sa radom pošta i bolnica
  • 1904 godina uvedini su prvi telefonski priključci
  • 1912 godine Užice je železničkom prugom povezano sa Beogradom
Užice je danas moderan grad, kulturni privredni i industrijski centar jugozapadne Srbije.Zahvaljujući svom geografskom položaju i blizini Zlatibora, Tare, Mokre gore i Zlatara, Užice predstavlja jednu od najrazvijenijih turističkih regija u Srbiji.Posetiocima grada preporučujemo obilazak stare tvrđave, crkve svetog Djorđa, Bele crkve Karanske, izlet do Kremne i kuće čuvenih Tarabića, Mokre gore i šarganske osmice, etno sela Sirogogojno, izlet do Zlatibora...

Užički kraj poznat je i po brojnim manifestacijama od kojih ovom prilikom izdvajamo:
  • Međunarodni filmski festival ekološkog, turističkog i sportskog filma na Zlatiboru
  • Međunarodni grafički bijenele „Suva igla“
  • Jugoslovenski pozošišni festival
Detaljnije informacije o smeštajnim kapacitetima u ovom kraju možete pogledati na našem sajtu.Tagovi: turistički vodič Užice prolećna putovanja 2017, Užice leto 2017, Užice letovanje 2017, Užice apartmani Užice smestaj Užice, smestaj u Užicu, hoteli u Užicu, apartmani, vile, privatan smeštaj Užice, cene smeštaja Užice, manifestacije, festivali, Zlatibor, smeštaj na Zlatiboru

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Užice

Izračunajte udaljenost od vas do UžicaUžice smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaKao što je nekad bilo...Boravak u etno selu Terzića avlija i poseta etno parku Kao što je nekad bilo...Boravak u etno selu Terzića avlija i poseta etno parku

Etno park Terzića avlija, seosko turističko domaćinstvo sa početka XX veka iz okoline Užica, predstavlja muzej na otvorenom i zatvorenom. Pored muzejskog...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


28.06.2017.
Najatraktivnije plaže Sitonije
Vodimo Vas na Sitoniju, drugi prst Halkidikija, gde će mo Vas upoznati sa najatraktivnijim plažama ovog poluostrva. Uživajte u fotografijama i opisu plaža!
najatraktivnije-plaze-sitonije
22.06.2017.
5 mesta u Crnoj Gori na kojim ćete se zaista odmoriti
Verovali ili ne u Crnoj Gori je moguće provesti savršen odmor daleko od gužvi uz savršenu uslugu i čiste plaže. Pogledajte neka od mesta u kojima ćete se zaista odmoriti.
5-mesta-u-crnoj-gori-na-kojim-cete-se-zaista-odmoriti
20.06.2017.
10 najboljih plaža na Skiatosu
Skiatos je jedno od najlepših Grčkih ostrva i svakako ostrvo sa najlepšim plažama, da bi smo Vas uverili u to predstavljamo Vam 10 najlepših plaža na Skiatosu. Uživajte!
predivne-plaze-skiatosa

Domaći turizam


21.06.2017.
7 najlepših mesta u Srbiji za odmor sa porodicom i decom
Odmor sa porodicom i decom može da bude vrlo naporan. Da bi cela porodica uživala na odmoru potrebno je dobro odabrati mesto, isplanirati put i aktivnosti tokom odmora. Nadamo se da će naši predlozi biti korisni.
7-mesta-za-najlepsi-odmor-sa-porodicom-i-decom
14.06.2017.
Najlepše plaže Bokokotorskog zaliva
Boka Kotorska očarava svojom lepotom sa pravom nosi epitet jednog od najlepših zaliva na svetu i kao takva čuva brojne tajne... Mi će mo Vam otkriti samo jednu, za ostalo se morate potruditi sami. Otkrivamo Vam najlepše plaže Boke. Uživajte!
najlepse-plaze-bokokotorskog-zaliva
13.06.2017.
Osam najlepših plaža na Dunavu koje morate posetiti
Iako ne izlazi na more, zahvaljujući bogatstvu reka i jezera Srbija se može pohvaliti brojnim uređenim plažama i kupališta. Ovom prilikom predstavljamo Vam najlepše plaže na Dunavu koje mogu predstavljati idealan izbor za opuštanje tokom letnjih meseci. Uživajte.
8-najlepsih-plaza-na-dunavu-koje-morate-posetiti

Life style


27.04.2017.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo
26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije