Val Torens


Val Torens nalazi se u dolini Terantais na Francuskim alpima, i predstavlja najveci skijaški centar u Evropi na nadmorskoj visini od 2300 metara. Pripada opštini Sent Martin de Belvil u okrugu Savoja. Resort raspolaže sa 600 kilometara ski staza, i predstavlja nejvece povezano skijalište na svetu.


Preporučite prijateljima - Val Torens informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Val Torens

Val Torens nalazi se u dolini Terantais na Francuskim alpima, i predstavlja najveci skijaški centar u Evropi na nadmorskoj visini od 2300 metara. Pripada opštini Sent Martin de Belvil u okrugu Savoja. Resort raspolaže sa 600 kilometara ski staza, i predstavlja nejvece povezano skijalište na svetu.

Sahvaljujuci velikoj nadmorskoj visini i kolicini snežnih padavina, Val Torens ima izuzetno dugu sezonu koja pocinje u Septembru a završava u Maju. Val Torens predstavlja najvece medunarodno skijalšte na svetu, u prilog tome govori podatak da preko 70 % posetilaca cine stranci medu kojima dominiraju Britanski, Skandinavski, Belgijski i Holandski turisti.

Ljubitelji ekstremnih sportova mogu da posete Menhir park, a avanturisti mogu da se okušaju u paraglajdingu. Svakako najveca atrakcija ovog skijališta je staza za sankanje Tobogan, koja krece s glecera Peklet na 3.000 metara nadmorske visine. Staza je dugacka 6 km, a spust traje oko pola sata.

što se tiče udaljenosti Val Torensa od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 1405 km i potrebno je oko 13 sati i 41 min vožnje
  • Udaljenost do Novog Sada je oko 1393 km i potrebno je oko 14 sati vožnje
  • Udaljenost do Niša je oko 1639 km i potrebno je oko 16 sati i 12 min vožnje
U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Val Torens sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: turistički vodič Val Torens prolećna putovanja 2017, Val Torens leto 2017, Val Torens letovanje 2017, Val Torens apartmani Val Torens smestaj Val Torens hoteli, smestaj Val Torens, privatni smestaj Val Torens, turisticke informacije Val Torens, sta videti u Val Torensu, sta obici u Val Torensu, Val Torens smestaj, Val Torens apartmani, apartmani Val Torens, vile Val Torens, odmor u Val Torensu, Val Torens, Val Torens smestaj,

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Val Torens

Izračunajte udaljenost od vas doVal Torens smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaPretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


18.05.2017.
Zemlje za opušten, srećan i nasmejan život
Svi bi smo želeli da imamo srećan i bezbrižan život, neke zemlje to dozvoljavaju neke ne. Iako možemo reći da se zemlje sa ovih prostora kotiraju u nekoj nazovi zlatnoj sredini (doduše nigde tog zlata na videlu)postoje zemlje koje su stetlosnim godina ispred nas.
zemlje-za-opusten-srecan-i-nasmejan-zivot
15.05.2017.
Neobične destinacije za neobičan odmor
Skrivene i većini nepoznate destinacije predstvaljaju unikatnu destinaciju za savršen odmor. Ova zanimljiva odredišta nisu samo specifična zbog prelepog okruženja u kome se nalaze već i zbog neobičnosti zbog koje će te ih zavoliti. Ukoliko želite malo drugačiji odmor ove destinacije i atrakcije Vam mogu pomoći u inspraciji za planiranje putovanja.
neobicne-destinacije-za-neobican-odmor
12.05.2017.
Najlepše selo na svetu!
Prizor kao iz Grimovih bajki koji osvaja svojim šarmom i lepotom, iako za mnoge nepoznato malo selo Githorn u Holandiji osvaja turiste na prvi pogled. Jednostavno lepota koju je teško opisati i koju bar jednom u životu treba doživeti.
najlepse-selo-na-svetu

Domaći turizam


22.05.2017.
Zašto je Crna Gora prelepa zemlja?
Kada je reč o godišnjem odmoru često se vodi polemika gde na odmor, Crna Gora je svakako jedna od najpopularnijih destinacija, neki je vole neki ne ali ono što se svakako ne može osporiti da iako malo ovo je zaista zemlja prelepih predela. Kako bi Vam to i pokazali vodimo Vas u malu šatnju do bajkovitih delova ove magične zemlje.
zasto-je-crna-gora-prelepa-zemlja
19.05.2017.
Kampovanje - draž koja nam nedostaje!
Ko nije osetio čari prirode ne zna šta propušta! Spavanje pod vedrim nebom, druženje pored vatre, avanturistički duh... samo su neki od razloga zbog kojih biste trebali da razmislite o kampingu. Ujedno ovo je i najjeftinija varijanta da provedete kvalitetno vreme sa porodicom ili prijateljima. Malo novca i malo dobre volje i uživanje može da počne.
kampovanje-draz-koja-nam-nedostaje
17.05.2017.
Etno selo Sljeme
Malo mesto ne tako daleko svojom lepotom pleni i kad ga sneg veje i kad ga sunce greje i dok ga rosa umiva i dok ga prolećni vetar miluje... To malo mesto na padinama Durmitora nosi ime etno selo Sljeme.
etno-selo-sljeme

Life style


27.04.2017.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo
26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije