Val Torens


Val Torens nalazi se u dolini Terantais na Francuskim alpima, i predstavlja najveci skijaški centar u Evropi na nadmorskoj visini od 2300 metara. Pripada opštini Sent Martin de Belvil u okrugu Savoja. Resort raspolaže sa 600 kilometara ski staza, i predstavlja nejvece povezano skijalište na svetu.


Preporučite prijateljima - Val Torens informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Val Torens

Val Torens nalazi se u dolini Terantais na Francuskim alpima, i predstavlja najveci skijaški centar u Evropi na nadmorskoj visini od 2300 metara. Pripada opštini Sent Martin de Belvil u okrugu Savoja. Resort raspolaže sa 600 kilometara ski staza, i predstavlja nejvece povezano skijalište na svetu.

Sahvaljujuci velikoj nadmorskoj visini i kolicini snežnih padavina, Val Torens ima izuzetno dugu sezonu koja pocinje u Septembru a završava u Maju. Val Torens predstavlja najvece medunarodno skijalšte na svetu, u prilog tome govori podatak da preko 70 % posetilaca cine stranci medu kojima dominiraju Britanski, Skandinavski, Belgijski i Holandski turisti.

Ljubitelji ekstremnih sportova mogu da posete Menhir park, a avanturisti mogu da se okušaju u paraglajdingu. Svakako najveca atrakcija ovog skijališta je staza za sankanje Tobogan, koja krece s glecera Peklet na 3.000 metara nadmorske visine. Staza je dugacka 6 km, a spust traje oko pola sata.

što se tiče udaljenosti Val Torensa od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 1405 km i potrebno je oko 13 sati i 41 min vožnje
  • Udaljenost do Novog Sada je oko 1393 km i potrebno je oko 14 sati vožnje
  • Udaljenost do Niša je oko 1639 km i potrebno je oko 16 sati i 12 min vožnje
U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Val Torens sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: turistički vodič Val Torens prolećna putovanja 2017, Val Torens leto 2017, Val Torens letovanje 2017, Val Torens apartmani Val Torens smestaj Val Torens hoteli, smestaj Val Torens, privatni smestaj Val Torens, turisticke informacije Val Torens, sta videti u Val Torensu, sta obici u Val Torensu, Val Torens smestaj, Val Torens apartmani, apartmani Val Torens, vile Val Torens, odmor u Val Torensu, Val Torens, Val Torens smestaj,

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Val Torens

Izračunajte udaljenost od vas doVal Torens smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaPretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


29.03.2017.
Misterije Balkana - Dvorci Rumunije
Iako za nas poprilično nepoznata, Rumunija je zemlja obavijena misterijom koja krije prelepu prirodu koja zaista ostavlja bez daha. Ono što je na nas ostavilo poseban utisak su zamkovi i utvrđenja ove zaista divne zemlje, shodno tome vodimo Vas na kratko putovanje do ovih prelepih građevina.
misterije-balkana-dvorci-rumunije
29.03.2017.
Najlepši dvorci Italije
Prelep ambijent, tirkizno more, romantične ruševine, vina, prelepe doline... samo su neke od asocijacija na Italiju. Ipak treba znati je ovo srce nekadašnjeg rimskog carstva i da krije brojne građevine kojima se čovek jedino može diviti. Mi smo odlučili da da Vam pokažemo mali deo prebogate kulturne riznice ove zemlje, Vodimo Vas do najlepših dvoraca Italije što Vam može poslužiti kao inspiracija da posetite ovu zaista prelepu zemlju.
najlepsi-dvorci-italije
27.03.2017.
10 ostrva za najromantičnije putovanje
Ukoliko ste ljubitelj putovanja, romantike, prelepih zalazaka sunca, peščanih plaža i čistog mora ovo je pravo mesto za Vas. Predstavljamo Vam 10 najromantičnijih ostrva na svetu. Uživajte u fotografijama...
10-ostrva-za-najromanticnije-putovanje

Domaći turizam


30.03.2017.
Etno selo Čardaci
Bajka ni na nebu ni na Zemlji, takav utisak možemo steći o predivnoj oazi pod imenom Etno selo Čardaci. Etno ambijent, domaća hrana, uvek ljubazno i uslužno osoblje, predivno okruženja i slatka uspomena su dovoljan razlog da se uputite u malu avanturu u ovo čarobno mesto.
etno-selo-cardaci
30.03.2017.
Golijski konaci - Ljubav na prvi pogled!
Bilo da ste ljubitelj prirode ili jednostavno volite da uživate na čistom planinskom vazduhu daleko od buke i stresa sigurni su da će Vam se dopasti divan ambijent Golijskih konaka. Planinske kolibe, prijatna atmosfera, odičan smeštaj i prelepa priroda su dovoljan razlog da posetite ovu malu oazu smeštenu na jednoj od najlepših srpskih planina.
golijski-konaci-ljubav-na-prvi-pogled
30.03.2017.
Etno kompleks Drevna
Svaki grad u sebi krije po neku skrivenu oazu koja gde bar na trenutak možemo pobeći od stresne svakodnevnice i užurbanog tempa savremenog načina života. Ova oaza nudi mnogo više od toga - vodimo Vas u etno komleks Drevna u Novom Sadu.
etno-kompleks-drevna

Life style


26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije
03.10.2016.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo