Specijalna Ponuda Olimija Slovenia
Specijalna Ponuda Olimija Slovenia
Spa vikend


Venecija


Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, sa oko 270.000 stanovnika (zajedno sa Mestreom). Venecija je upravno središte pokrajine Veneto i istoimenog okruga Venecija.


Preporučite prijateljima - Venecija informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli


Venecija

Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, sa oko 270.000 stanovnika (zajedno sa Mestreom). Venecija je upravno središte pokrajine Veneto i istoimenog okruga Venecija.

Venecija je u središnjem dobu srednjeg veka bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope između njenog Zapada i Istoka. Grad je i poznat kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike.

Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Zbog rad Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKOa.

Grad ima brojne nadimke poput: "Serenisima", "Kraljica Jadrana", "Nevesta mora", "Grad mostova", "Grad vode". Sa druge strane, mnogi gradovi građeni na kanalima nose epitete "Severne Venecije" (Sankt Peterburg), "Zapadne Venecije" (Amsterdam), "Američke Venecije" (Nju Orleans).

Venecija se razvila u krajnje severozapadnom delu Jadranskog mora. Grad je smešten u središnjem delu Vencijanske lagune na 118 ostrva ispresecanih mnogobrojinm kanalima i premošćenih sa 177 mostova. U posldnjim decenijama primećeno je lagano tonjenje grada, što je danas najveći problem gradske uprave.

Klima u Veneciji je izmenjeno sredozemna klima sa primetnim uticajem sa kontinentalnog Severa. Stoga su zime nešto oštrije, a leta blaža nego u južnijim delovima Italije. Ovaj sudar klima očitava se i u veoma jakim vetrovima (bura).

Venecija ima mnogo poznatih građevinskih i umetničkih spomenika: Duždeva palata, Most uzdaha, čuvena Crkva svetog Marka u Veneciji i devedeset drugih crkava, bogati muzeji, umetničke galerije, čuvena akademija lepih umetnosti (Accademia di Belle Arti), opservatorija i druge naučne i kulturne ustanove.

Turizam je danas najvažnija delatnost Venecije i njen pokretač. Grad nudi prelepu arhitekturu i ambijente, mnogobrojna mesta puna emocija i romantike, brojne crkve, muzeje, galerije. U gradu se tokom godine dešavaju mnoge manifestacije, od kojih su najpozantije filmski festival u Veneciji, Venecijanski bijenale i karneval u Veneciji. U blizini Venecije su mnogobrojne plaže, od kojih je najpoznatija Lido, poznata još od kraja 18 veka. Danas je veoma poznata i turistička zona Lido di Jesolo.

Obavezno pogledajte fotografije iz Venecije i malo istražite mesto pre nego što se tamo i uputite kako bi napravili plan šta tačno da obiđete.

što se tiče udaljenosti Venecije od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:
  • Udaljenost do Beograda je oko 770 km i potrebno je oko 7 sati i 13 min vožnje
  • Udaljenost do Novog Sada je oko 755 km i potrebno je oko 7 sati i 30 min vožnje
  • Udaljenost do Niša je oko 1004 km i potrebno je oko 9 sati i 33 min vožnje
U produžetku ćete pronaći i veliki broj vila, apartmana, hotela i privatnih smeštaja za Veneciju sa cenom i kontaktom od vlasnika, pa tu možete odabrati odgovarajući smeštaj za sebe ili svoju porodicu... Ako imate bolje informacije ili lepe fotografije, pozivamo Vas da to podelite sa nama.

Tagovi: Venecija letovanje 2016, Venecija zimovanje 2015/2016, Venecija nova godina 2016, Venecija docek nove godine 2016 Venecija smestaj Venecija hoteli, smestaj Venecija, privatni smestaj Venecija, turisticke informacije Venecija, sta videti u Veneciji, sta obici u Veneciji, Venecija smestaj, Venec...

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto
Auto karta / mapa Venecija

Venecija smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencijaNovogodišnji aranžmani 2016 Venecija 6 dana autobusom Novogodišnji aranžmani 2016 Venecija 6 dana autobusom

Provedite Novogodišnje praznike sa dragom osobom u Veneciji uz spektakularan doček Nove 2016 godine u jednom od najlepših gradova Evrope.

Putovanja za Novu 2016 godinu Milano 5 dana autobusom Putovanja za Novu 2016 godinu Milano 5 dana autobusom

Provedite Novogodišnje praznike u veličanstvenom Milanu sa spektakularnim dočekom Nove 2016 godine. Aranžman obuhvata obilaske Milana, Verone, Lugana...

Novogodišnja putovanja Milano 6 dana autobusom Novogodišnja putovanja Milano 6 dana autobusom

Milano grad mode i vedrog duha, posebnom energijom zrači tokom Novogodišnjih praznika i shodno tome verujemo da je doček Nove 2016 godine u Milanu odlična...

Venecija Aranžmani Nova 2016 godina 3 dana autobusom Venecija Aranžmani Nova 2016 godina 3 dana autobusom

Romantično putovanje za Novogodišnje praznike, dočekajte Novu 2016 godinu sa dragim osobama u prelepoj Veneciji! Aranžman obuhvata i posemu Trstu.

Venecija Novogodišnja putovanja 3 dana autobusom Venecija Novogodišnja putovanja 3 dana autobusom

Uvek nezaboravan i nestvaran, doček Nove 2016 godine u magičnoj Veneciji. Saznajte zašto Venecija sa pravom nosi epitet jednog od najlepših gradova Evrope...

Aranžman za Novu 2016 godinu Milano 5 dana autobusom Aranžman za Novu 2016 godinu Milano 5 dana autobusom

Doček Nove 2016 godine u Milanu sa posetom Đenovi i jezeru Komo. Upoznajte Italiju i provedite nezaboravan doček u svetskoj prestonici mode.

Milano aranžmani za Novu 2016 godinu 5 dana autobusom Milano aranžmani za Novu 2016 godinu 5 dana autobusom

Posetite evropsku prestonicu mode i uživajte na nazaboravnom dočeku Nove 2016 godine u MIlanu.

Novogodišnji aranžmani Venecija 3 dana autobusom Novogodišnji aranžmani Venecija 3 dana autobusom

Provedite Novogodišnje praznike na trodnevnom putovanju u prelepu i romantičnu Veneciju. Dočekajte novu 2016 godinu sa dragim osobama u jenom od najlepših...

Novogodišnji aranžmani Venecija 2016 6 dana autobusom Novogodišnji aranžmani Venecija 2016 6 dana autobusom

Iznenadite dragu osobu i provedite Novogodišnje praznike na romantičnom šetodnevnom putovanju u magičnu Veneciju!

Aranžmani jesen 2015 šoping tura Trst Palmanova 3 dana autobusom Aranžmani jesen 2015 šoping tura Trst Palmanova 3 dana autobusom

Ukoliko ste ljubitelj šopinga i Italijanske mode, ovo je zaista pravo putovanje za Vas. Vodimo Vas u Trst na čuvenu trodnevnu šoping turu sa polascima do...

Jesen 2015 Italija Venecija 5 dana autobusom Jesen 2015 Italija Venecija 5 dana autobusom

Posetite Veneciju jedan od najlepših gradova Evropa i uživajte ove jeseni na petodnevnom romantičnom putovanju u ovaj prelepi grad. Polasci su od Oktobra do...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


17.11.2015.
Najjeftiniji i najskuplji ski centri Evrope
Ukoliko ste ljubitelj zimskih sportova i planirate putovanja do nekih od evropskih ski centara ovo će Vam sigurno pomoći u izboru destinacije. Predstavljamo Vam listu najskupljih i najjeftinijih zimskih centara u Evropi.
najjeftiniji-i-najskuplji-ski-centri-evrope
13.11.2015.
Od ovih mesta zastaje dah!
Često nismo ni svesni koliko je zemlja prelepo mesto za život, priroda koja nas okružuje zaista zna da nas fascinira i ostavi bez daha, ovim putem predstavljamo Vam 20 magičnih mesta koja su dar prirode kojima samo možemo da se divimo... Uživajte!
od-ovih-mesta-dah-zastaje
11.11.2015.
12 najlepših mostova u Evropi!...
Iako je glavna svrha mostova da se što lakše stigne od tačke A do tačke B, oni takođe predstavljaju neverovatna arhitektonska dostignuća, kao i verodostojne istorijske dokaze koji opstaju vekovima.
12-najlepsih-mostova-u-evropi

Domaći turizam


28.11.2015.
Etno selo Kamnonovo i hotel Damjanova Kula
Priroda nas svojem lepotom često da iznenaditi, a šta možemo tek reći kad se spoji ta ista lepota i čovekovih ruku delo. E to već ostavlja bez daha, i sa ponosom se prepričava. Jedno takvo mesto je etno selo Komnenovo i hotel Damjanova kula.
etno-selo-kamnonovo-i-hotel-damjanova-kula
27.11.2015.
Etno kompleks Drevna
Svaki grad u sebi krije po neku skrivenu oazu koja gde bar na trenutak možemo pobeći od stresne svakodnevnice i užurbanog tempa savremenog načina života. Ova oaza nudi mnogo više od toga - vodimo Vas u etno komleks Drevna u Novom Sadu.
etno-kompleks-drevna
24.11.2015.
Golijski konaci - Ljubav na prvi pogled!
Bilo da ste ljubitelj prirode ili jednostavno volite da uživate na čistom planinskom vazduhu daleko od buke i stresa sigurni su da će Vam se dopasti divan ambijent Golijskih konaka. Planinske kolibe, prijatna atmosfera, odičan smeštaj i prelepa priroda su dovoljan razlog da posetite ovu malu oazu smeštenu na jednoj od najlepših srpskih planina.
golijski-konaci-ljubav-na-prvi-pogled

Life style


26.11.2015.
Spa centri Beograd
Eliminišite se stresa i prepustite se blagodetima wellness programa. Biramo za Vas najbolje wellness i spa centre u Beogradu.
spa-centri-beograd
12.11.2015.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije
25.09.2015.
Mesta za vikend odmor sa porodicama sa decom
Želeli bi ste da provodete kvalitetan vikend sa porodicom, obradujte svoje najmilije i iskoristite slobodno vreme koje će te provesti sa Vašim ukućanima. Za kvalitetan porodični odmor je najvažnije da ste svi opušteni, da ste se o svemu dogovorili sa suprugom i da ste spremni za neočekivanu avanturu, što odmor sa decom, svakako, jeste.
mesta-za-vikend-odmor-sa-porodicama-sa-decom