Vlasinsko jezero


Vlasinsko jezero se nalazi u Jugoistočnoj Srbiji nadaleko od Srpsko Bugarske granice. Prirodne lepote i retkosti ovog područja koje čine: planine, klisure, vodopadi, izvori, reke, flora i fauna, kao i povoljan uticaj klime, tišina planinske prirode čine ovo mesto idealnim za boravak tokom većeg dela godine.


Preporučite prijateljima - Vlasinsko jezero informacije, privatni smeštaj, apartmani, sobe, hoteli








Vlasinsko jezero se nalazi u Jugoistočnoj Srbiji nadaleko od Srpsko – Bugarske granice, od glavnih magistralnih pravaca udaljeno je 27 km preko Surdulice i 47 kilometara preko Vlasotnica. Pored juznog dela jezera vodi put ka Bosiljgradu i graničnim prelazima Ribarci i Strezimirovci.

Prestavlja najvece veštačko jezero u Srbiji, kao i jezero na najvecoj nadmorskoj visini, prostire se na povrsini od 16 kvadratnih kilometara. Jezero ima oblik nepravilne elipse, dugačko je oko 9 km, a najveca širina jezera iznosi 3,5 km.Prosećna dubina vode iznosi 10, 5 metara.



Prirodne lepote i retkosti ovog područja koje čine: planine, klisure, vodopadi, izvori, reke, flora i fauna, kao i povoljan  uticaj klime, tišina planinske prirode čine ovo mesto idealnim za boravak tokom većeg dela godine. Jezero pruža mogucnosti bavljenja sportovima na vodi, a ljubazni domacini učinice Vaš boravak prijatnim. Jezero je bogato ribom, pa samim tim predstavlja atraktivnu destinaciju za pecaroše.

Detaljnije informacije vezane za Vlasinsko jezero smestaj i apartmane, mozete pronaci na nasem sajtu.

Tagovi: turistički vodič Vlasinsko jezero prolećna putovanja 2017, Vlasinsko jezero leto 2017, Vlasinsko jezero letovanje 2017, Vlasinsko jezero apartmani Vlasinsko jezero smestaj hoteli na vlasinskom jezeru, vile na vlasinskom jezeru, apartmani na vlasinskom jezeru, privatan smeštaj na vlasinskom jezeru, cene smeštaja na vlasinskom jezeru, turističke informacije o vlasinskom jezeru, smestaj vlasinsko jezero, apartmani vlasinsko jezero, vlasinsko jezero smestaj

Predložite prijateljima da pogledaju ovo mesto




Auto karta / mapa Vlasinsko jezero

Vlasinsko jezero smeštaj, apartmani, sobe, hoteli i aranžmani agencija



Odmor u blagodetima Vlasinskog jezera - Vila Best Odmor u blagodetima Vlasinskog jezera - Vila Best

Za savršen odmor bez premca sa prelepim pogledom na magično Vlasinsko jezero preporučujemo Vam da posetite malu oazu koju će te zavoleti na prvu pogled....

Vikend odmor na Vlasinskom jezeru u apartmanima Vlasinski vrtovi Vikend odmor na Vlasinskom jezeru u apartmanima Vlasinski vrtovi

Napravite predah u provedite vikend na Vlasinskom jezeru u apartmanima Vlasinski vrtovi. Na raspolaganju Vam je 5 komfornih apartmana smeštenih na samo 50...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Vesti iz sveta


14.02.2017.
10 kućica na drvetu koje će Vas oduševiti
Svi smo kao deca maštali o kućici na drvetu, sada to nije samo dečiji san već java koja će Vam pružiti nezaboravan odmor. Predstavljamo Vam 10 kućica na drvetu koje će Vas prosto oduševiti a možda i inspirisati da napravite sopstvenu oazu u Vašem dvorištu. Uživajte!
10-kucica-na-drvetu-koje-ce-vas-oduseviti
13.02.2017.
Prelepa skrivena mesta za koje niste znali
Ma koliko voleli da putujete i upoznajete kulture i običaje drugih zemalja ovek će postojati neka skrivena destinacija koju bi ste želeli da posetite. Iako je Evropa mali kontinet i da je više manje sve uslovno na dohvat ruku postoje i dalje skrivene destinacije koje su uprkos svojoj lepoti ostale van dodira masovnog turizma. Danas Vas vodimo da skrivenih destinacija Evrope.
prelepa-skrivena-mesta-za-koje-niste-znali
12.02.2017.
Najlepše selo na svetu!
Prizor kao iz Grimovih bajki koji osvaja svojim šarmom i lepotom, iako za mnoge nepoznato malo selo Githorn u Holandiji osvaja turiste na prvi pogled. Jednostavno lepota koju je teško opisati i koju bar jednom u životu treba doživeti.
najlepse-selo-na-svetu

Domaći turizam


15.02.2017.
Lepota kojoj se divim - Dacovića Konaci Zlatibor
Ako bi uratko morali da opišemo Konake Dacovića to bi izgledalo ovako: Putniče namerniče pravi raj te na Zlatiboru čeka. Konaci Dacović to i zaista jesu, smešteni u mirnom delu Zlatibora daleko od gužve, ova divna oaza pružiće Vam zaista sve uslove za idealan i pravi odmor.
lepota-kojoj-se-divim-dacovica-konaci-zlatibor
04.02.2017.
Vrelo bune i Derviška tekija
Verovatno većina Vas nikada nije čula za Blagaj, zar ne! Baš zbog toga smo odlučili da Vam ukratko predstavimo ovu skrivenu oazu koja sa punim pravom zavređuje Vašu pažnju. Gledajući fotografije iskreno verujemo da će te prvom prilikom poželeti da posetite ovo skriveno mesto.
vrelo-bune-i-derviska-tekija
27.01.2017.
Herceg Etno selo Međugorje
Mesto gde je vreme stalo, mosto koje odmara i dušu i telo, mesto za koje se malo zna, mesto koje će te zavoleti i rado mu se vraćati... Herceg Etno selo Međugorje
herceg-etno-selo-medjugorje

Life style


26.12.2016.
Novogodišnje jelke
Novogodišnja jelka je najprepoznatljiviji simbol i najlepši dekorativni ukras Novogodišnjih praznika a kićenje jelke je tradicija kojoj se najviše obraduju oni najmlađi ali i oni stariji. Da li ste i vi okitili Vašu jelku? Ukoliko niste evo nekoliko zanimljivih predloga koji Vam mogu dati inspiraciju.
novogodisnje-jelke
11.12.2016.
Boravak u hostelima - korisne informacije
Prvi put se spremate da odsednete u hostelu, a i dalje ste skeptični? Plaše vas zajednička kupatila, sobe u kojima spavaju ljudi koji se ne poznaju, krađe. Saznajte šta vas očekuje.
boravak-u-hostelima-korisne-informacije
03.10.2016.
Zaniljiva arhitektura, priroda i čovekovih ruku delo
Kada se spoje priroda i čovek zaista mogu dati fascinante rezultate, a kako to izgleda u praksi pokazaćemo Vam kroz malu foto šetnju do neobičnih i krajnje ispirativnih šumskih koliba. Verujemo da će te bar na kratko poželite da par dana provedete u ovoj magičnoj idili. Uživajte!!!
zaniljiva-arhitektura-priroda-i-covekovih-ruku-delo