7 najlepših mesta u Srbiji za odmor sa porodicom i decom

Odmor sa porodicom i decom može da bude vrlo naporan. Da bi cela porodica uživala na odmoru potrebno je dobro odabrati mesto, isplanirati put i aktivnosti tokom odmora. Nadamo se da će naši predlozi biti korisni.Dopada vam se? Preporučite prijateljima:


Odmor sa porodicom i decom može da bude vrlo naporan. Da bi cela porodica uživala na odmoru potrebno je dobro odabrati mesto, isplanirati put i aktivnosti tokom odmora. Bilo bi dobro da vaš odmor bude mesto koje ima raznolike sadržaje primerene uzrastu vaše dece, kako bi svaki dan bio ispunjen i malo drugačiji od prethodnog. Nadamo se da će naši predlozi biti korisni i da ćete ovog leta imati opušten i nezaboravan porodičan odmor sa decom.

ZlatiborZlatibor je idealan izbor za porodičan odmor sa decom svih uzrasta. Na raspolaganju vam je raznolik sadržaj koji će vama i vašoj deci pružiti potpuni užitak. Preporučujemo vam odlazak na Tornik na kojem postoji igralište za decu, sportski tereni, tjubing, bob na šinama i teren za mini golf. U pauzama se možete osvežiti na terasi kafića. Zlatibor ima velike smeštajne kapacitete i brojna igrališta za decu, školicu jahanja, luna park i veliku igraonicu pored jezera. Takođe su vam na raspolaganju otvoreni i zatvoreni bazeni.

PalićPalićko jezero je mesto na krajnjem severu zemlje, udaljen od Beograda 350 km, na samoj granici sa Mađarskom. Poznat je po jezeru i zoološkom vrtu. Osim šetnje oko jezera možete da učite jedrenje, igrate tenis, provodite vreme na nekom od sportskih terena ili na velikom i lepo uređenom igralištu za decu. Smeštaj možete rezervisati u nekoliko hotela, brojnih vila od kojih neka imaju uređen prostor za decu i mesto za kampovanje. Zbog svoje blizine Mađarskoj, možete napraviti izlete do Segedina ili Budimpešte.


TaraTara je smeštena na zapadu Srbije, udaljena od Bajine Bašte 20 kilometara, Zlatibora 38 kilometara i Beograda 180 kilometara. Poznata je po Centru dečijih letovališta Mitrovcu, koji je poznat po blagoj klimi i velikom broju sunčanih dana. Na Tari postoji Zaovinsko jezero koje je odličan izbor za odmor sa decom starijeg uzrasta koja vole aktivan odmor. Ako na odmor idete sa malom decom, onda su za vas idealne Kaluđerske bare, gde postoji veliki izbor vila i apartmana i vojni hoteli Omorika i Beli bor. Na Kaluđerskim barama postoje sportski tereni i igrališta za decu kao i uređene trim staze i staze za šetnju. Hotel Omorika poseduje zatvoren bazen.

AranđelovacAranđelovac se nalazi u srcu Šumadije 76 kilometara od Beograda. Poznat je po Bukovačkoj banji i novom akva parku, koji je deo renoviranog hotela Izvor. Hotel izvor je idealan izbor za odmor sa decom jer poseduje brojne sadržaje. Hotel ima zatvoren bazen, već pomenut akva park, igraonicu za decu, kuglanu i spoljna dečija igrališta. Takođe su vam na raspolaganju škola jahanja, pešačke ture i izleti do Orašca, Oplenca i Topole.

Planina JavorJavor je planina nadomak Ivanjice udaljena 225 kilometara od Beograda. U selu Kušići postoje privatni apartmani i jedan hotel. Povoljna klima i ruža vetrova doprinose da svake godine smeštajni kapaciteti budu popunjeni  porodicama sa malom decom. U sklopu hotela postoji igraonica za decu i dečije igralište napolju. Pored hotela je uređena trim staza koja prolazi kroz borovu šumu u kojoj je uređen prostor za piknik, sa letnjikovcem, česmom i klupama. Ljubazni domaćini, jela spremljena od lokalnih sirovina i prelep pogled na zalazak sunca iz Mučnja učiniće vaš boravak na Javoru nezaboravnim.

KopaonikKopaonik je naš najpoznatiji ski centar koji je proteklih godina obogatio svoju ponudu za aktivan odmor u toku leta. Smeštaj možete pronaći u vilama sa apartmanima i kućama za odmor ili hotelima sa velnes i spa programom, igraonicama za decu, otvorenim i zatvorenim bazenom i sportskim terenima. Za stariju decu tu je tjubing, bob na šinama, panoramsko razgledanje žičarom, penjanje, vožnja biciklom, školicama jahanja, košarke i tenisa. Tokom leta na Kopaoniku nije gužva kao tokom zimske sezone već je idealno za miran porodični odmor.

Stara planinaNa Staroj planini postoje vile sa apartmanima i novoizgrađen hotel, koji je svoju ponudu prilagodio porodičnom odmoru. Hotel ima sve što je potrebno za miran i opušten odmor, od podzemne garaže, lepo uređenih apartmana, zatvorenog bazena, igraonice za decu sa uslugom čevanja dece do sportskih terena, kreativnih radionica, bioskopa i predstava. Sobe poseduju opremu za bebe: krevetac sa posteljinom, grejač za flašice, stolice za hranjenje, podloge za povijanje i kadice za kupanje. Ako imate decu predškolskog uzrasta, Stara planina je idealan izbor za letovanje.

Autor: Svjetlana Torbica


Dopada vam se? Preporučite prijateljima