Najlepše plaže Bokokotorskog zaliva

Boka Kotorska očarava svojom lepotom sa pravom nosi epitet jednog od najlepših zaliva na svetu i kao takva čuva brojne tajne... Mi će mo Vam otkriti samo jednu, za ostalo se morate potruditi sami. Otkrivamo Vam najlepše plaže Boke. Uživajte!

Dopada vam se ovo? Preporučite prijateljima

Neke su skrivene, neke su Vam nadohvat ruke, al ono što im je zajedničko je da su sve posebne na svoj način i da pripadaju najlepšem zalivu na svetu. Predstavljamo Vam najlepše plaže Bokokotorskog zaliva. 

Plaža OblatnoFoto: Goran Aničić / Flickr.com

Smeštena u skrivenoj oazi šumovitog zaleđa i netaknute prirode, plaže Oblatno pleni svojim izgledom i atraktivnošću. Nalazi se 5 km od raskršća Kotor - Tivat - Budva, duga je 150 metara. U blizini plaže nalaze se kafići i ugostiteljski objekti i parking prostor.

Plaža Bajova kula


Foto: DUSKO MARTINOVIC / Panoramio.com

Ova plaža važi za jednu od lepših u Bokokotorskom zalivu, omiljeno je izletište Kotorana, nalazi se između Kotora i Perasta. Ime je dobila po kuli koju je je ovde izgradio junak Baja Pivljanin. Plaža je šljunkovita, duga je 60 metara i krasi je čisto i prozirno more.

Plaža Kalardavo


Foto: Goran Aničić / Flickr.com

Veoma popularna plaža, koja će Vam ponuditi dosta zabave za sve uzraste. Nalazi se u blizini Tivta, pored puta koji vodi od aerodroma ka Ostrvu cveća. Plaža je uređena i opremljena plažnim mobilijarom, a na samoj plaži nalazi se istoimeni restoran prepoznatljiv po ribljim specijalitetima. Plaža je dugačka 260 metara.

Plaža Pravi Horizonti


Foto: Jovanovici / Flickr.com

Sa pravom nosi epitet jedne od najlepših Crnogorskih plaža. Nalazi se u blizi letovališta Radovići, na poluostrvu Lučica nadomak Tivta. Plaža je peščana sa pogledom na otvoreno more, dugačka je 350 metara i potpuno opremljena. Na plaži se nalazi istoimeni hotel, a u njenoj blizini su smešteni ugostiteljski objekti i parking prostor.

Plaža Žanjice


Foto: Johan Marais / Flickr.com

Plaža se nalazi u istoimenoj uvali na poluostru Luštica, nedaleko od naselja Rose. Plaža je veoma popularna i uređena, a tokom sezone taksi brodićima je povezana sa Herceg Novim. Plaža je duga 300, a široka 10 - 15 metara.

Plaža Mirište


Foto: Kovač Mihajlo / Panoramio.com

Nalazi se u istoimenoj uvali u blizini plaže Žanjic i rta Arza. Plaža je uređena je i opremljena ležaljkama i suncobranima, a tu su i ugostiteljski objekti za osveženje. Glavna karakteristika plaže je tirkizno čisto more. Do plaže se najlakše može doći brodićem i makadamskim putem od plaže Žanjic.

Plaža Dobreč


Foto: Emin Jugo / Panoramio.com

Ukoliko ste ljubitelj mirnije i opuštenije atmosfere plaža Dobreč je pravo mesto za Vas. Plaža je peščano - šljunkovita, dugačka je 70 metara i nalazi se na poluostrvu Luštica u samom ulazu u Bokokotorski zaliv. Plaža je okružena prelepom prirodom, što joj daje posebnu autentičnost. Do plaže se može doći samo brodićima.

Plaža Morinj

Foto: Brisk Lad / Flickr.com

Plaža se nalazi u istoimenom mestu na tačno pola puta od Kotora ka Herceg Novom. Zbog velikog broja izvora i rečica more je izuzetno čisto ali i za nijansu hladnije u odnosu na ostatak zaliva. Plaža je šljunkovita, uređena je, a na samoj plaži i u njenoj neposrednoj blizini nalaze se ugostiteljski objekti.

Plaža Seljanovo


Foto: babuskica / Panoramio.com

Plaža Seljanovo - poznatija kao Ponta Seljanova je peščana plaža dužine oko 250m. Plaža je zapravo rt koji se završava svetionikom. Na samoj plaži nalaze se dva ugostiteljska objekta, odnosno restoran sa terasom i molom u moru, i otvoreni šank. Plaža je organizovana i opremljena plažnim mobilijarom. Nalazi se u blizini Tivta.


Dopada vam se ovo? Preporučite prijateljima