Najlepše plaže Bokokotorskog zaliva

Boka Kotorska očarava svojom lepotom sa pravom nosi epitet jednog od najlepših zaliva na svetu i kao takva čuva brojne tajne... Mi će mo Vam otkriti samo jednu, za ostalo se morate potruditi sami. Otkrivamo Vam najlepše plaže Boke. Uživajte!Dopada vam se? Preporučite prijateljima:


Neke su skrivene, neke su Vam nadohvat ruke, al ono što im je zajedničko je da su sve posebne na svoj način i da pripadaju najlepšem zalivu na svetu. Predstavljamo Vam najlepše plaže Bokokotorskog zaliva. 

Plaža OblatnoFoto: Goran Aničić / Flickr.com

Smeštena u skrivenoj oazi šumovitog zaleđa i netaknute prirode, plaže Oblatno pleni svojim izgledom i atraktivnošću. Nalazi se 5 km od raskršća Kotor - Tivat - Budva, duga je 150 metara. U blizini plaže nalaze se kafići i ugostiteljski objekti i parking prostor.

Plaža Bajova kula


Foto: DUSKO MARTINOVIC / Panoramio.com

Ova plaža važi za jednu od lepših u Bokokotorskom zalivu, omiljeno je izletište Kotorana, nalazi se između Kotora i Perasta. Ime je dobila po kuli koju je je ovde izgradio junak Baja Pivljanin. Plaža je šljunkovita, duga je 60 metara i krasi je čisto i prozirno more.

Plaža Kalardavo


Foto: Goran Aničić / Flickr.com

Veoma popularna plaža, koja će Vam ponuditi dosta zabave za sve uzraste. Nalazi se u blizini Tivta, pored puta koji vodi od aerodroma ka Ostrvu cveća. Plaža je uređena i opremljena plažnim mobilijarom, a na samoj plaži nalazi se istoimeni restoran prepoznatljiv po ribljim specijalitetima. Plaža je dugačka 260 metara.

Plaža Pravi Horizonti


Foto: Jovanovici / Flickr.com

Sa pravom nosi epitet jedne od najlepših Crnogorskih plaža. Nalazi se u blizi letovališta Radovići, na poluostrvu Lučica nadomak Tivta. Plaža je peščana sa pogledom na otvoreno more, dugačka je 350 metara i potpuno opremljena. Na plaži se nalazi istoimeni hotel, a u njenoj blizini su smešteni ugostiteljski objekti i parking prostor.

Plaža Žanjice


Foto: Johan Marais / Flickr.com

Plaža se nalazi u istoimenoj uvali na poluostru Luštica, nedaleko od naselja Rose. Plaža je veoma popularna i uređena, a tokom sezone taksi brodićima je povezana sa Herceg Novim. Plaža je duga 300, a široka 10 - 15 metara.

Plaža Mirište


Foto: Kovač Mihajlo / Panoramio.com

Nalazi se u istoimenoj uvali u blizini plaže Žanjic i rta Arza. Plaža je uređena je i opremljena ležaljkama i suncobranima, a tu su i ugostiteljski objekti za osveženje. Glavna karakteristika plaže je tirkizno čisto more. Do plaže se najlakše može doći brodićem i makadamskim putem od plaže Žanjic.

Plaža Dobreč


Foto: Emin Jugo / Panoramio.com

Ukoliko ste ljubitelj mirnije i opuštenije atmosfere plaža Dobreč je pravo mesto za Vas. Plaža je peščano - šljunkovita, dugačka je 70 metara i nalazi se na poluostrvu Luštica u samom ulazu u Bokokotorski zaliv. Plaža je okružena prelepom prirodom, što joj daje posebnu autentičnost. Do plaže se može doći samo brodićima.

Plaža Morinj

Foto: Brisk Lad / Flickr.com

Plaža se nalazi u istoimenom mestu na tačno pola puta od Kotora ka Herceg Novom. Zbog velikog broja izvora i rečica more je izuzetno čisto ali i za nijansu hladnije u odnosu na ostatak zaliva. Plaža je šljunkovita, uređena je, a na samoj plaži i u njenoj neposrednoj blizini nalaze se ugostiteljski objekti.

Plaža Seljanovo


Foto: babuskica / Panoramio.com

Plaža Seljanovo - poznatija kao Ponta Seljanova je peščana plaža dužine oko 250m. Plaža je zapravo rt koji se završava svetionikom. Na samoj plaži nalaze se dva ugostiteljska objekta, odnosno restoran sa terasom i molom u moru, i otvoreni šank. Plaža je organizovana i opremljena plažnim mobilijarom. Nalazi se u blizini Tivta.


Dopada vam se? Preporučite prijateljima