Prelepa skrivena mesta za koje niste znali

Ma koliko voleli da putujete i upoznajete kulture i običaje drugih zemalja ovek će postojati neka skrivena destinacija koju bi ste želeli da posetite. Iako je Evropa mali kontinet i da je više manje sve uslovno na dohvat ruku postoje i dalje skrivene destinacije koje su uprkos svojoj lepoti ostale van dodira masovnog turizma. Danas Vas vodimo da skrivenih destinacija Evrope.Dopada vam se? Preporučite prijateljima:


Ma koliko voleli da putujete i upoznajete kulture i običaje drugih zemalja ovek će postojati neka skrivena destinacija koju bi ste želeli da posetite. Iako je Evropa mali kontinet i da je više manje sve uslovno na dohvat ruku postoje i dalje skrivene destinacije koje su uprkos svojoj lepoti ostale van dodira masovnog turizma. Danas Vas vodimo da skrivenih destinacija Evrope.

Bacharch


Foto: Wikimedia.org

Bacharch je mali Nemački grad koji svojom lepotom pleni svakog posetioca. Krase ga kamene ulice, predivne crkve i zamkovi. Nalazi se na obali reke Rajne.

Berat


Foto: Ejablog.com

Berat je stari grad smešten u Albaniji. Iako široj populaciji potpuno nepoznat, Berat je grad magične lepote i duge tradicije. Nalazi se na UNESCO listi svetske kulturne baštine.

Ostrvo Kizhi


Foto: cloudfront.net

Kizhi je ostrvo u Rusiji na reci Onega. Krase ga veličanstvena crkva i parohijski dom izgrađen od drveta. Na ostrvu se nalazi i istorijsko selo Yamka.

La Roque-Gageac


Foto: Wikimedia.org

La Roque-Gageac je fascinantno mesto smešteno u podnožju strme litice na obali reke Dordogne u južnoj Francuskoj.

Český Krumlov


Foto: bellevuehotelkrumlov.cz

Český Krumlov je grad na obali reke Vltave u Češkoj. Prepoznatljiv je po svojoj arhitekturi koja datira iz 13 veka.

Manastir Derviš, Blagaj


Foto: visitmycountry.net

Jedan od najlepših predela na Balkanu. Nalazi se u Bosni u Hercegovini.

Selo Tatev i istoimeni Manastir


Foto: Wikimedia.org

Sa punim pravom nosi epitet jednog od najvećih blaga Jermenije. Sa obzirom da potiče iz 9 veka, zdanje Manastira ne neverovatno očuvano a prelepa okolina čina da prosto ostanete bez daha.

Cangas De Onis


Foto: trivago.com

Cangas De Onis je smešten na obalama reke Sella u Španskoj provinciji Asturias. Prepoznatljiv je po neverovatnim mostovima iz doba rimskog carstva.

Dopada vam se? Preporučite prijateljima