Vrelo bune i Derviška tekija

Verovatno većina Vas nikada nije čula za Blagaj, zar ne! Baš zbog toga smo odlučili da Vam ukratko predstavimo ovu skrivenu oazu koja sa punim pravom zavređuje Vašu pažnju. Gledajući fotografije iskreno verujemo da će te prvom prilikom poželeti da posetite ovo skriveno mesto.Dopada vam se? Preporučite prijateljima:


Verovatno većina Vas nikada nije čula za Blagaj, zar ne! Baš zbog toga smo odlučili da Vam ukratko predstavimo ovu skrivenu oazu koja sa punim pravom zavređuje Vašu pažnju. Gledajući fotografije iskreno verujemo da će te prvom prilikom poželeti da posetite ovo skriveno mesto.


Foto: Haris A. / Panoramio.com

Smešten na tri kilometra od Mostarskog aerodroma na obali prelepe reke Bune, uzdiše se malo mesto bajkovitog izgleda. Taj mali Blagaj upravo pleni svojom nestvarnom lepotom koju mu je priroda podarila i sa osmehom posmatra putnika namernika koji se iskrenom emocijom u njega potajno zaljubljuje.


Foto: Nedzad Hidovic / Panoramio.com

Kako legenda kaže, tekiju na vrelu Bune osnovali su derviši bektašijskog reda u XVl veku.

Manastir (Tekija) je fascinantna građevina koja se uzdiže iz reke Bune i smatra se jednim od najmisterioznijih mesta u Bosni i Hercogovini, a izvor ove reke sa provom nosi epitet jednog od najlepših u Evropi.


Foto: mcmdizajnstudio / Panoramio.com

Naročito je interesantno mesto na kom voda izvire, iz dubine pećine u visokoj klisuri u podnožju brda Hum… jednostavno, neponovljiv prizor i doživljaj!


Foto: Haris A. / Panoramio.com

Posebnu atrakciju predstavlja plovidba čamcem unutar izvorske pećine a za avanturiste poseban doživljaj predstavlja penjanje strmom i krivudavom stazom do zidina Stjepan grada sa kojih puca veličanstven panoramski pogled na celu dolinu.

Dopada vam se? Preporučite prijateljima