Zimovanje na Kopaoniku

Ako ste ove godine u potrazi za mestom gde je sveže, uzbudljivo, i malo drugačije, pokušajte neku od ovih neobičajnih destinacija. Bejrut, Liban, Katar, Južna Koreja, Azerbejdžan, Kazahstan, Makau, Kina i Kopaonik.Dopada vam se? Preporučite prijateljima:


Ako ste ove godine u potrazi za mestom gde je sveže, uzbudljivo, i malo drugačije, pokušajte neku od ovih neobičajnih destinacija. Bejrut, Liban, Katar, Južna Koreja, Azerbejdžan, Kazahstan, Makau, Kina i Kopaonik.

kopaonik smestaj

Ukoliko tražite destinaciju za dobro skijanje na delimično povoljnim cenama, Kopaonik je pravo mesto za Vas ove zime. U istočnoj Evropi to je jedno od najmodernijih skijališta, ima 21 lift - od kojih su mnogi potpuno novi.

Njegov vertikalni pad od 521m može biti skroman za Alpske standarde, ali prostor ovaj nudi odlične staze za skijanje korz divne šume posle velikih snežnih padavina. Kopaonik odlikuje i tradicionalni šarm koji je primetan kod staza sa blagim nagibom gde se gotovo u svako doba može poručiti vruće vino i rakija ali i mesnate grickalice koje se spremaju na blagoj vatru tu pred Vama.

kopaonik skijalista

Iako počinje na visini od oko 800 m, najveća površina Parka obuhvata centralni i najšumovitiji deo kopaoničkog masiva, prostrani, relativno zaravnjeni predeo visok oko 1700 m, poznat kao Ravni Kopaonik. U planinskom reljefu dominira najviši, Pančićev vrh sa 2017 m nadmorske visine.

Po mraku, Srbi odlično znaju kako da proslave neradne praznike, po barovima i klubovima veseleći se sve do sitnih sati.

Dopada vam se? Preporučite prijateljima