super odmor vikend akcije
Pošalji svoj putopis     All Home Interiors
aktuelne ponude odmor jeftine avio karte ponude turistickih agencija

Fotoaparati

Dom za stare beograd

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i saobraćajni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sedite Sarajevskog kantona, koje prema procenama ima 429.672 stanovnika. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorite reke Bosne, sa popularnim izletitem Sarajlija, Vrelom Bosne. Oko grada su i planine: Trebević, Jahorina, Bjelanica, Igman i Treskavica. Grad Sarajevo je sedite najveće visokokolske ustanove u zemlji, Univerziteta Sarajevo, i niza drugih visokokolskih ustanova, čime se svrstava u red naj...
Sarajevo smestaj cene


Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Preporučite prijateljima:Etno sela, salaši i vajati » Sarajevo smestaj » Etno selo Remić » Ova strana je pregledana 4315 putaEtno selo Remić Bosna i HercegovinaEtno selo “Remić” Menjik smješteno je na jednom važnom prijevoju na samoj granici između Bosne i Hercegovine. Po samom nazivu Menjik (meja, razgraničenje) je prirodna granica između dvije vegetacije, kulturološka i politička granica u samom središtu Bosne i Hercegovine.
  • Etno selo Remić
  • Adresa: Ljubunci b.b., Prozor Bosna i Hercegovina, Sarajevo
  • Telefon: +387 36 783 204
  • Imate pitanje za nas?

Ideja za provod

U okviru turističkog kompleksa etno selo “Remić” ima za svakoga po nešto. Područje je pogodno ljetni i zimski turizam. Ljetno klizalište, jedinstveno i jedino na širem području. Adrenalinski sport.

Staza za motocikliste u dužini od 25 km ide trasom nekadašnje rimske ceste. Staza je pogodna za sve one koji su željni avantura ispunjenih adrenalinom te ljubiteljima rekreativne vožnje.

Šetnica (Trim staza) s odmorištima napravljena je na mjestu koje je bogato šumom i lokalitetima koja omogućuju pogled i razgledavanje svih ljepota ovog kraja i netaknute prirode. Dužina šetnice je 6 km.

Rekreacijsko jahanje danas je jako traženo ne samo u turističke svrhe već i za zdravstvene potrebe. Etno selo “Remić” u svojoj ponudi nudi i tu mogućnost.

Etno selo “Remić” idealno je mjesto da odžavanje raznih skupova, sastanaka, seminara, krstitki, vjenčanja, rođendanskih proslava…Posjetite nas a naše osoblje pobrinut će se da se osjećate što ugodnije.

Ponuđeni sadržaji

Selo s 5 kuća, restoranom, crkvicom posvećenom bl. Alojziju Stepincu i prekrasnim parkom prirode nalazi se na 940 metara nadmorske visine gdje s jedne strane udara mediteranska klima dok s druge strane udara kontinentalna klima.

Sadržaj etno kuće: dnevni boravak, kuhinja, kupatilo, dvije sobe s ležajima za 5 osoba. Kućice su opremljene Internetom i satelitskom televizijom. Svaka kućica ima svoj intimni kutak uz šumu gdje gosti koji borave u njima mogu s društvom roštiljati ili pak uživati u ugodnom pogledu koji se prostire na okolne krajeve.

Turisti koji posjete i odluče boraviti u našem selu naći će kompletan moderan i ugodan smještaj s udobnim sobama, zdravom hranom i tradicionalnim pićem šljivom koja se rado pije u svim krajevima Europe, komunikacijom sa svijetom i cijelim ambijentom pogleda na okolne planine kao što su Vranica, Crni Vrh, Zec planina, Čvrsnica, Ivan planina…

Etno selo "Remić" udaljeno je od grada Prozora 5 kilometara.

Prozor se nalazi se na regionalnom putu M16.2 koji vodi od Mostara-Jablanice s juga a sa sjevera nam možete doći od Bugojna - Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Etno selo "Remić" udaljen je od Međugorja 100 KM, od Mostara 80 KM, od Sarajeva 120 KM, Banjaluke 140 KM

Selo se sastoji od 5 kuća izgrađenih u etno stilu. Smještajni kapacitet etno kuća je 25 ležaja. Svaka kuća ima kuhinju, kupatilo, TV i Internet. Crkvica posvećena bl. Alojziju Stepincu smještena u središtu etno sela mjesto je za duhovni odmor.

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Cena: Pozovite nas!

Lokacija:

Da li Vam se dopada ponuda?Kontakt informacije:

  • Etno selo Remić
  • Tip: Etno selo
  • Adresa: Ljubunci b.b., Prozor Bosna i Hercegovina
  • Mesto: Sarajevo
  • Telefon: +387 36 783 204
  • Mobilni: +387 63 608 037
newsletter
Posetite naš portal i pronađite veliki broj avio karata za destinacije po celom svetu po povoljnim cenama!

» Avio karte

Tagovi

etno selo Remić, smestaj etno selo Remić, odmor etno selo Remić, vikend u etno selo Remić, etno selo Remić smestaj, etno sela, eko turizam, etno selo Remić, etno sela u bosni

Ponude u regionu

Tematski odmor

Portal DalekoOdPosla.com nudi besplatan pregled ideja za putovanje i najpovoljnije cene smeštaja i drugih usluga u dogovoru sa vlasnicima smestaja, ali ne možemo biti odgovorni za ispravnost cene i usluge koje su nam dostavljene, pa Vas molimo da kontaktirate direktno sa oglašavačima.
Letovanje 2014 i prolecni aranžmani za putovanja
facebook izrada web sajtova Sva prava zadržana 2014

Pridružite se ljubiteljima putovanja!

Obavezno pogledajte i ovo

Odmor na padinama Fruške gore

Odmor na padinama Fruške gore

Vila Green Day je napravljena za sve goste koji žele da se odmore ili proslave važne događaje i obeleže posebne trenutke.