Promo
Promo
Promo


Fotoaparati


Detaljnije informacije o mestu

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i saobraćajni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sedite Sarajevskog kantona, koje prema procenama ima 429.672 stanovnika. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i ...
Sarajevo smestaj cene

Koja mesta niste obišli?

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Etno selo Remić” Menjik smješteno je na jednom važnom prijevoju na samoj granici između Bosne i Hercegovine. Po samom nazivu Menjik (meja, razgraničenje) je prirodna granica između dvije vegetacije, kulturološka i politička granica u samom središtu Bosne i Hercegovine.

Ova ponuda je pregledana 9196 puta - preporučite je prijateljima:Ideja za provod

U okviru turističkog kompleksa etno selo “Remić” ima za svakoga po nešto. Područje je pogodno ljetni i zimski turizam. Ljetno klizalište, jedinstveno i jedino na širem području. Adrenalinski sport.

Staza za motocikliste u dužini od 25 km ide trasom nekadašnje rimske ceste. Staza je pogodna za sve one koji su željni avantura ispunjenih adrenalinom te ljubiteljima rekreativne vožnje.

šetnica (Trim staza) s odmorištima napravljena je na mjestu koje je bogato šumom i lokalitetima koja omogućuju pogled i razgledavanje svih ljepota ovog kraja i netaknute prirode. Dužina šetnice je 6 km.

Rekreacijsko jahanje danas je jako traženo ne samo u turističke svrhe već i za zdravstvene potrebe. Etno selo “Remić” u svojoj ponudi nudi i tu mogućnost.

Etno selo “Remić” idealno je mjesto da odžavanje raznih skupova, sastanaka, seminara, krstitki, vjenčanja, rođendanskih proslava…Posjetite nas a naše osoblje pobrinut će se da se osjećate što ugodnije.

Ponuđeni sadržaji

Selo s 5 kuća, restoranom, crkvicom posvećenom bl. Alojziju Stepincu i prekrasnim parkom prirode nalazi se na 940 metara nadmorske visine gdje s jedne strane udara mediteranska klima dok s druge strane udara kontinentalna klima.

Sadržaj etno kuće: dnevni boravak, kuhinja, kupatilo, dvije sobe s ležajima za 5 osoba. Kućice su opremljene Internetom i satelitskom televizijom. Svaka kućica ima svoj intimni kutak uz šumu gdje gosti koji borave u njima mogu s društvom roštiljati ili pak uživati u ugodnom pogledu koji se prostire na okolne krajeve.

Turisti koji posjete i odluče boraviti u našem selu naći će kompletan moderan i ugodan smještaj s udobnim sobama, zdravom hranom i tradicionalnim pićem šljivom koja se rado pije u svim krajevima Europe, komunikacijom sa svijetom i cijelim ambijentom pogleda na okolne planine kao što su Vranica, Crni Vrh, Zec planina, Čvrsnica, Ivan planina…

Etno selo "Remić" udaljeno je od grada Prozora 5 kilometara.

Prozor se nalazi se na regionalnom putu M16.2 koji vodi od Mostara-Jablanice s juga a sa sjevera nam možete doći od Bugojna - Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Etno selo "Remić" udaljen je od Međugorja 100 KM, od Mostara 80 KM, od Sarajeva 120 KM, Banjaluke 140 KM

Selo se sastoji od 5 kuća izgrađenih u etno stilu. Smještajni kapacitet etno kuća je 25 ležaja. Svaka kuća ima kuhinju, kupatilo, TV i Internet. Crkvica posvećena bl. Alojziju Stepincu smještena u središtu etno sela mjesto je za duhovni odmor.

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Tag: etno selo Remić, smestaj etno selo Remić, odmor etno selo Remić, vikend u etno selo Remić, etno selo Remić smestaj, etno sela, eko turizam, etno selo Remić, etno sela u bosniEtno selo Remić mapa:

Izračunajte udaljenost do mesta Sarajevo

Cena: Pozovite nas!


Preporučite prijateljima:


Kontakt informacije - pošaljite poruku, proverite dostupnost smeštaja i cene:

 • Etno selo Remić
 • Tip: Etno selo
 • Kapacitet: 25 ležaja
 • Adresa: Ljubunci b.b., Prozor Bosna i Hercegovina
 • Mesto: Sarajevo
 • Telefon: +387 36 783 204
 • Mobilni: +387 63 608 037

Prilikom zakazivanja naglasite da ste akciju videli na DalekoOdPosla.com

* Ime i prezime:
* Kontakt telefon:
* E-mail:
* Poruka:
Sigurnosno pitanje:

CUY     5UM   
J Y  C   S  59O
N7M  MF2   U   
 7  J   Q  YH7
W6O      U   

Još ponuda iz ovog mesta:


Etno komleks Raj u Raju - odmor kakav zaslužujete
Etno komleks Raj u Raju - odmor kakav zaslužujete

Ukoliko niste verovali da postoji pravi Raj u Raju očigledno da nkada niste posetitli malu oazu u liku Etno komleksa smeštenu između Konjica i Jablanice u malom,...
Odmor u Bosni, hotel Palas Sarajevo
Odmor u Bosni, hotel Palas Sarajevo

Hotel Palas nalazi se u mirnom delu grada, u naselju Pofalici. Od centra Sarajeva je udaljen samo tri kilometra, a shoping centri i vecina muzeja su nadohvat ruke....
Etno Begovo selo odmor u Bosni
Etno Begovo selo odmor u Bosni

Dobro došli na stranice Etno Begovog sela, prvog Bosankog etno sela u svijetu. Ideja o izgradnji je nastala kada je vlasnik sela, inače stravstveni kolekcionar starina...
Etno selo Remić Bosna i Hercegovina
Etno selo Remić Bosna i Hercegovina

Etno selo Remić” Menjik smješteno je na jednom važnom prijevoju na samoj granici između Bosne i Hercegovine. Po samom nazivu Menjik (meja, razgraničenje) je...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Ponude iz istog mesta:

 • Etno selo Remić Bosna i Hercegovina
  Etno selo Remić Bosna i Hercegovina
 • Etno Begovo selo odmor u Bosni
  Etno Begovo selo odmor u Bosni
 • Odmor u Bosni etno selo Babići
  Odmor u Bosni etno selo Babići