Promo
Promo
Promo


Fotoaparati


Detaljnije informacije o mestu

Novi Sad

Novi Sad ili "Srpska Atina", kako ga mnogi s pravom nazivaju, predstavlja savremen kulturni i privredni centar na Dunavu.To je moderan grad u kome živi oko 300000 stanovnika. Udaljen je oko 90 km severno od Beograda. Istorija Novog Sada datira jo od bronzanog doba. Prva naselja bila su smetana n...
Novi Sad smestaj cene

Putevi vina vinarija Dulka Sremski Karlovci

Putevi vina vinarija Dulka Sremski Karlovci

Vinarija DULKA, u svom asortimanu ima vina, bermet, vinjak i rakije vrhunskog kvaliteta. Počevši od 1920. godine prošlog veka pa do danas, intenzivno radi na unapređenju kako proizvodnje, tako i finalizacije, odnosno plasmana proizvoda. Brojne medalje dobijene na sajmovima svedoče o kvalitetu, trudu i radu cele porodice. Kod nas možete kupiti flaširani italijanski rizling, župljanku, cabernet saugvinon, roze, beli i crni bermet, vinjak iz \\'95 godine odlikovan sa devet zlatnih medalja, kao i brojne rakije: breskovaču, komovicu, lozovaču, šljivovicu i jabukovaču. Ono što bismo želeli da istaknemo je da grožđe i voće potiču sa naših plantaža i voćnjaka i da smo u pravom smislu proizvođači.

Ova ponuda je pregledana 11249 puta - preporučite je prijateljima:Ideja za provod

 • Prodaja i degustacija vina

Ponuđeni sadržaji

Vinarija Dulka

Vinarija Dulka

Dulkini vinogradi leže na tzv. južnim stranama brežuljaka, ili celopecima, gde ih sunce obasjava ceo dan. Dobre ekspozicije daju najslađe grožđe a onda i najbolje vino. U karlovačkim poljima pored Dunava, svi položaji zemljišta su dobri, pa tako i Dulkin Karas koji leži onako kako ga je Bog stvorio, od vajkada daje grožđa najboljeg kvaliteta. Pored vinograda Dulka poseduje i oko 10 hektara voća, jabuka i bresaka. Od ovog voća peku se rakije, jabuka i breskva, vrlo priznate na našem tržištu.

Proizvodnja:

BERMET je tradicionalno karlovačko aromatizovano vino, koje je nekada bilo izuzetno popularno. Bečki dvor je za vreme Austro-Ugarske vladavine na ovim prostorima, unapred kupovao litre ovog nektara od Karlovčana za svoje potrebe. Postoji podatak da je najdraži dar dvoru u Londonu bio, kada na poklon iz Beča dobiju bermet. Takođe je na potonulom Titaniku pronadjeno nekoliko boca bermeta. Među vlastelom je ovo piće bilo izuzetno popularno.

Postoji nekoliko bermeta koji se prave na ovim prostorima. Svaki ima neku svoju specifičnost u smislu dodavanje više ili manje određenih aromatičnih materija. Specifičnost je i u tome, što neko ovaj proizvod plasira sa 18% alkohola, dok je Dulkin bermet sa 16%. Zašto je tako? Kada je procenat alkohola niži, u čaši se lakše razviju mirisne materije i bermet se klasifikuje kao dezertno vino. Kada je procenat alkohola viši, mirisne materije teže dolaze do izražaja, i bermet se onda klasifikuje kao likersko vino. Međutim u toplijim danima, zbog količine šećera ovaj proizvod hoće da provri. To je razlog manjeg i višeg procenta alkohola.

U prošlosti, dok su Karlovci bili pod Austro-ugarskom upravom, recept za ovo vino je prosleđeno sa bečkog dvora tadašnjim vrhunskim vinarima. Ausbruh je dezertno vino ceđeno od sasušenih zrna grožđa, vrsta koje daju izuzetnu aromu.

ŽUPLJANKA - Nova autohtona vinska sorta, dobijena ukrštanjem takođe autohtone sorte prokupca i francuske sorte burgundca crnog. Daje izvanredno vino žuto-zelene boje, odlikuje se svežinom, prijatnim sortnim bukeom i kako mnogi poznavaoci vina kažu, vina sa Fruške Gore imaju poseban miris i ukus, pa tako i ova naša župljanka. A da ova gora može da oplemeni svaki čokot i svaku voćku, a naročito dušu, svedoče oni koji su u Karlovce dolazili, prolazili, tu škole završavali, udavali se i ženili, i zanavek im Karlovci i karlovačko vino u srcu ostali.

CABERNET SAUGVINON je sorta poreklom iz Francuske i najviše se gaji u okolini Bordoa. Zbog izuzetne lepote ove sorte, počela je da se gaji u skoro svim vinogradarskim krajevima u svetu. Nepodeljeno je stručno mišljenje da se od ove sorte mogu proizvesti najlepša crna vina. Dulkin Cabernet Saugvinon je mlad vinograd, prošle godine mu je bila prva prava berba i već je pronašao svoje mesto među poklonicima ovog božijeg nektara.

RIZLING ITALIJANSKI - Ovo je najrasprostranjenija bela vinska sorta na Fruškoj Gori. Poreklom je iz Francuske, i vino od ove sorte je jedno od najtraženijih na domaćem tržištu. Dulkin italijanski rizling, godinama unazad ima svoje obožavaoce, kojima ni jedan važan datum nije promakao bez ovog kako oni kažu nektara. Takođe mnogi restorani koji drže do domaćih kvalitetnih proizvođača, uvrstili su u svoje vinske karte ovo vino.

ROZE je kupaža Dulkinog cabernet saugvinona i župljanke. Dugogodišnjim probanjem došlo se do izvanrednog odnosa i harmonije ove dve sorte. Služi se uz rečnu i morsku ribu, plodove mora i svetla bela mesa.

VINJAK je jedan od prvih domaćih vinjaka u nas. Počeo je kao eksperiment Djorđa Dulke, koji je već na prvom izlaganju ovog pića 1994. godine dobio veliku zlatnu medalju i od tada beleži samo uspehe. Među ljudima koji poštuju domaće izume, tehnologiju, a prvenstveno kvalitet, ima svoje velike poklonike. Do sada je na sajmovima dobio 9 velikih zlatnih medalja.

BRESKOVAČA je prirodna prepečenica od kasnijih sorti bresaka kao što su nektarine i kaldezi, izuzetno mirisne i ukusne sorte sa dosta voćnog šećera, nakupljenog tokom leta, i daju perfektnu mirisnu rakiju od breskve. Zbog ekskluzivnosti ova boca je zalivena voskom.

JABUKOVAČA je prirodna prepečenica, proizvedena od probranih plodova iz Dulkinog voćnjaka. Najzastupljenija sorta je jabuka Gloster, koja dobija svoj plemeniti miris i ukus već krajem meseca avgusta. Ova rakija godinama je ovenčavana velikim zlatnim medaljama sa najvišim prosečnim ocenama na Novosadskom sajmu.

KOMOVICA je prirodna prepečenica dobijena od komine posle otakanja šire. Najviše su zastupljene sorte rizling i cabernet saugvinon. Izuzetnog je mirisa i ukusa i sadrži 18 gradi alkohola.

LOZOVAČA je prirodna prepečenica od grožđa, spravljana po tradicionalnom receptu starih karlovačkih vinogradara. Najzastupljenija sorta grožđa u ovoj rakiji je župljanka, koja lozovači daje posebnu aromu. Postoje dve vrste koje se razlikuju po jačini. Jedna u sebi sadrži 18 gradi alkohola a druga 21 grad.

šLJIVOVICA je prirodna prepečenica od sorti šljiva Stenlej i Požegača. Voćnjaci zasađeni na Fruškoj Gori mogu da se nose sa najpoznatijim krajevima zasađenih šljivom u Srbiji. Karakterističan miris i ukus ove šljivovice iz Karlovaca beleži priča da je Vuk Karadžić došavši u Karlovce popio jednu šljivovicu i prolazivši kroz karlovačke ulice usput poljubio jedno dete. Predanje kaže da je to dete tri dana mirisalo na šljivu.

TRAVARICA Dulkina travarica je spravljena po tradicionalnom receptu na bazi stare jabukove rakije iz 1995. godine i specifičnih trava sa fruškogorskog podneblja. Više puta je nagrađivana na Novosadskom sajmu.

Dulkina vinska kuća je osmišljena i prilagođena pravim uživaocima vina. Kada je 2007. godine počela njena rekonstrukcija, trudilo se da se zadrži njen davnašnji izgled, koji će zasigurno dočarati nekadašnja vremena, naročito u smislu prerade i čuvanja vina. Pored starih predmeta koji su nekada korišćeni u ovoj bogatoj gazdačkoj kući, možete videti i kompletan nameštaj koji je izuzetno očuvan a datira sa kraja 18. i početka 19. veka.

Tag: vinarija Dulka, prodaja domeceg vina, vinarije u srbiji, putevi vina srbije, vinski turizam, putevi vina u srbijiVinarija Dukla mapa:

Izračunajte udaljenost do mesta Novi Sad

Cena: Pozovite nas!


Preporučite prijateljima:


Kontakt informacije - pošaljite poruku, proverite dostupnost smeštaja i cene:

 • Vinarija Dukla
 • Tip: Vinarija
 • Adresa: Poštanska 8 Sremski Karlovci
 • Mesto: Novi Sad
 • Telefon: +381 21 571 711

Prilikom zakazivanja naglasite da ste akciju videli na DalekoOdPosla.com

* Ime i prezime:
* Kontakt telefon:
* E-mail:
* Poruka:
Sigurnosno pitanje:

IU3     YH9   
 B  Q  P N  XP7
GEO  6JQ  7YT   
X   B   G  QI5
LW1     4S3   

Još ponuda iz ovog mesta:


Perkov salaš - odmor na obroncima Fruške gore
Perkov salaš - odmor na obroncima Fruške gore

Perkov Salaš, čiji naziv potiče od nadimka jednog od predaka porodice Ivanić, nalazi se na južnim padinama Fruške Gore. Njegovu lepotu i atraktivnost čini velika...
Atelje vina Šapat
Atelje vina Šapat

Za sve ljubitelje vina preporučujemo posetu Ateljeu vina Šapat u Počenti kod Novog Slankamena u blizini Inđije. U ponudi su 5 vrsta vina: Merlo, Chardonnay,...
Degustacija vina i obilazak vinograda, Vinarija Kosović Sremski Karlovci
Degustacija vina i obilazak vinograda, Vinarija Kosović Sremski Karlovci

Vinarija Kosović postoji od 1993. godine. Proizvodi vino od grozđa iz sopstvenih vinograda, sto znači da se bavi i uzgojem vinove loze. Ova vinarija godišnje...
Oaza mira i tišine - Salaš 325 - salaši Vojvodine
Oaza mira i tišine - Salaš 325 - salaši Vojvodine

Salaš 325 je jedinstven i autentičan objekat protkan etničkim obeležjima vojvođanskog područja, a u isto vreme obogaćen modernim konceptom ugostiteljstva. Od...

Pretraga

razdelnik razdelnik
Oglasavanje

Predlažemo da pogledate:

 • Gymnas paket, hotel Gymnas Novi sad
  Gymnas paket, hotel Gymnas Novi sad

Ponude iz istog mesta:

 • Odmor na Fruškoj gori - Vila Green Day
  Odmor na Fruškoj gori - Vila Green Day
 • Mappamondo smeštaj na Tisi
  Mappamondo smeštaj na Tisi
 • Tisa smeštaj na Tisi
  Tisa smeštaj na Tisi