Blaga Srbije - Najlepši vodopadi zemlje

Iako zaista prelepi, prvenstveno zbog teže pristupačnosti Većina vodopada u srbije je i dalje nepoznanica većini ljubitelja prirode. Osim ako niste planinar ili avanturista teško će te pronaći ova skrivena blaga do kojih zaista vredi doći. Da bi smo Vam zagolicali meštu prirpremili smo Vam kratku listu na kojoj se prema nama nalaze najlepši vodopadi Srbije. Uživajte!Dopada vam se? Preporučite prijateljima:


Iako zaista prelepi, prvenstveno zbog teže pristupačnosti Većina vodopada u srbije je i dalje nepoznanica većini ljubitelja prirode. Osim ako niste planinar ili avanturista teško će te pronaći ova skrivena blaga do kojih zaista vredi doći. Da bi smo Vam zagolicali meštu prirpremili smo Vam kratku listu na kojoj se prema nama nalaze najlepši vodopadi Srbije. Uživajte!

Jelovarnik


Foto: Станковић Миломир / Panoramio.com

Slap od sedam suza kako ga popularno nazivaju je najviši vodoapd u Srbiji, nalazi se na Kopaoniku u istoimenoj oblasti, 25 km od Brusa i 2,5 istočno od Pančićevog vrha. Otkriven je 1998 godine i visok je 71 metar.

Piljski skok


Foto: Marija Veljkovic / Panoramio.com

Vodopad se nalazi na staroj planini, visok je 64 metra i otkriven je 2002 godine. Pored Vodopada prolazi makadamski put što ga čine dostupnim za posetioce. Zimi se vodopad zaledi i pretvori u ledene kaskade koje su veliki izazov za alpiniste.

Bigar


Foto: Sassa Rancic / Panoramio.com

Prelep vodopad smešten na Staroj planini. Visok je 35 metara ime je dobio po kamenu koji je lak i rupičast i odličan je za izgradnju fontana. Voda sa Bigara se može piti, nekoliko stotina metara uzvodno nalazi se manastir Svetog Onufrija iz 13. veka.

Skakalo


Foto: goranikon / Panoramio.com

Divan vodopad smešten na Maljenu i predstavlja jednu od najvećih prirodnih atrakcija Divčibare. Vodopad se nalazi na reci Manastirici i visok je 30 metara. Zbog izuzetno teškog terena vodoapad je prilično nepristupačan i dobro skriven pa Vam savetujemo da na ovu avanturu krenete dobro opremljeni.

Lisine


Foto: Fedja Skljarenko / Panoramio.com

Vodopad Lisine je najpristupačniji, najuređeniji pa samim tim i najposećeniji vodopad u Srbiji. Nalazi se u istočnoj Srbiji, u podnožju Sokolice, vrha Beljanice, na reci Veliko vrelo i visok je 25 metara.

Tupavica


Foto: banedencic / Panoramio.com

Vodopad Tupavica nalazi se na četrdesetak kilometara od Pirota, kod sela Dojkinci. Ovaj biser prirode visok je 27 metara. Nije najviši, ali je zato najlepši u Srbiji, tvrde planinari.

Gostilje


Foto: Станковић Миломир / Panoramio.com

Vodopad Gostilje se nalazi u istoimenom Selu na padinama Zlatibora. Po legendi u ovom vodoapadu su se kupale vile. Priroda je zaista prelepa.

Ripaljka


Foto: dizajner / Panoramio.com

Jedan od najposećenijih vodopada u Srbiji, nalazi se u blizini Soko banje. Iznad vodopada uređen je piknik prostor sa klupama i stolovima za odmor i mestom za roštiljanje.

Prskalo


Foto: draganbriki / Panoramio.com

Vodopod Prskalo ili Mali kollorado kako je popularno nazivaju. Nalazi se pored samog puta koji od Pasuljanskih livada vodi ka Čestobrodici.

Dopada vam se? Preporučite prijateljima