Fascinante zemalje gde možete zaista jeftino živeti i mnogo toga videti

Istraživajući koje se to zemlje povoljne za život a pritom zaista mogu mnogo toga turistički da ponude, napravili smo kratku listu zemalja koje su pristupačne i obiluju atrakcijama koje možete posetiti i uživati a da sebi možete to i da priuštite.Dopada vam se? Preporučite prijateljima:


Istraživajući koje se to zemlje povoljne za život a pritom zaista mogu mnogo toga turistički da ponude, napravili smo kratku listu zemalja koje su pristupačne i obiluju atrakcijama koje možete posetiti i uživati a da sebi možete to i da priuštite.

KambodžaFoto: charmingasiatours

Kambodža je zaista odlično mesto za boravak ukoliko je budžet ograničen. Primera radi lokalni ribolovci će Vam uloviti i pripremiti hranu samo po Vašoj želji i to će Vas koštati svega 5 dolara. Ukoliko odlučiti da obedujete u restoranu jela sa menija ne prelaze 2 dolara.

VijetnamFoto: blogspot

Prelepa zemlja u kojoj možete uživati u prelepim tropskim šumama i magičnim plažama. Ukoliko odlučite da iznajmite  kvalitetan apartman to će Vas koštati 150 - 200 dolara mesečno sa troškovima.

LaosFoto: travel

Laos je prepoznatljiv po svojim prelepim planinama, Budističkim hramovima i manastirima, mističnim rekama i dobrim barovima. Dnevni troškovi a da se zaista ne ustručavate ne bi smeli da pređu 15 dolara. Primera radi večera u dobrom restoranu iznosi 1-5 dolara.

TajlandFoto: ingubo

Iako je Tajland jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Azija, i jedana od skupljih ipak je drastično jeftinija zemlja za život za razliku od zemlja severne hemisfere. Ovde kvalitetan apartman možete naći za 160 - 320 dolara mesečno, jesti u restoranu za 1 - 3 dolara i iznajmiti moped za 60-tak dolara mesečno. Ukoliko volite život u prirodi smeštaj u bungalovima će Vas koštati 4 dolara dnevno.

NepalFoto: wiki-travel

Mistična zemlja za koju možemo reći da je centar duhovnosti Azije, a takođe i pravi raj za one koji imaju ograničen budžet. Apartman u glavnom gradu Kathmandu će vas koštati 1-2 dolara po danu, dok usluge lokalnog transporta iznose svega 20 centi.

GvatemalaFoto: rmcclub

Živopisna zemlja sa bogatim kulturno istorijskim nasleđen i odličnim odnosom cene i kvaliteta. Primera radi rentiranje dobrog apartmana koštaće Vas 200 dolara mesečno, dok troškovi hrane iznose 24 - 40 dolara nedeljno.

HondurasFoto: bookfriendlytravel

Honduras je trenutno jedna od destinacija koje se najbrže razvijaju u svetu. Jeftino je, prelepo, romantično a i klopa je zaista dobra. Primera radi večera u restoranu iznosi 3 dolara.

AlbaniaFoto: 24

Južni deo Albanije je odlično mesto za miran i prijatan boravak. Predlažemo Vam okolinu čuvenog lokaliteta Butrint. Prijatna mediteranska klima i zaista odlična ponuda čine ovaj deo Albanije odličnim izborom. Recimo piće u kafiću je 90 centi, riblji specijaliteti urestoranima staju 6 dolara, dok Vam je za mesečni najam apartmana potrebno 100 - 120 dolara.

Dopada vam se? Preporučite prijateljima